Prvi 812 pregleda 12. studenoga 2021.

Više nećemo moći vidjeti broj dislajkova na YouTubeu

reuters/pixsell/CANVA

Svi mi, kada gledamo neki video na YouTubeu, volimo pogledati i koliko taj video ima 'lajkova', ali i 'dislajkova'. To nam jednostavno daje neku vrstu uvida u kvalitetu sadržaja koji gledamo. No, YouTube je odlučio ukinuti opciju kojom možemo vidjeti broj 'dislajkova'. Zašto? Pročitajte u nastavku

Prije nekoliko dana YouTube je objavio kako ukida brojač 'dislajkova' ispod svih videa, piše TechCrunch. Ovu odluku mnogi smatraju pomalo kontroverznom s obzirom na to da ona uglavnom pokazuje uspjeh nekog videa.

No, YouTube smatra kako će ta promjena YouTube kreatore bolje zaštititi od uznemiravanja i smanjiti broj 'napada dislajkovima' koji se događaju kada određena grupa ljudi iz inata 'dislajka' neki video i tako mu ruši kredibilitet. 

Naravno, 'dislike button' će još uvijek ostati kao opcija ispod svakog videa, samo publika neće imati uvid u to koliko 'dislajkova' neki video ima. 

POSLUŠAJTE MIŠLJENJE NA OVU TEMU: 

Ova promjena rezultat je eksperimenta koji je YouTube proveo ranije ove godine i kojemu je cilj bio detektirati hoće li ova promjena smanjiti 'napade' na YT kreatore i 'napade dislajkovima'. Iako YouTube nije želio podijeliti informacije o tom eksperimentu, čini se da možda broj 'dislajkova' ipak ima utjecaj na ponašanje publike... Toliko da su dislajkove odlučili potpuno sakriti.

Što vi mislite o ovoj promjeni? 

 

NOVI JOOMBOOS VIDEOSTAR MAGAZIN POTRAŽITE NA KIOSCIMA!

 | Autor:

Tvoja reakcija?