Prvi 543 pregleda 26. travnja 2019.

Vjeruješ u ljubav na prvi pogled? Razmisli opet

couple/Instagram

Stručnjaci su objasnili može li ljubav na prvi pogled uopće postojati

Sigurno ste doživjeli onaj osjećaj lude zaljubljenosti kad ste na prvu pomislili - to je to! Želudac vam se stišće, ne prestajte stvarati romantičan film u glavi i osoba koja vam se sviđa je najbolja i najdivnija. No, možemo li to nazvati ljubavlju?

Znanstvenici su otkrili da je to nešto sasvim drugo i da ne bismo trebali misliti da ćemo se vjenčati s nekime samo zato što smo osjetili 'leptiriće' kad smo ga vidjeli, piše Cosmopolitan.

Zaljubljenost je spoj elektriciteta koji struje našim tijelom i osjećamo se izvaredno zbog toga, no kad govorimo o ljubavi, možemo reći da je to jedna sasvim druga dimenzija. Stručnjak za veze i psiholog Niloo Dardashti iz New Yorka rekao je o čemu je onda tu riječ:

"Kad govorimo o ljubavi, onda govorimo o intimnosti, prihvaćanju nečijih mana i povezivanju unatoč manama. A sve je to nešto što ne možemo znati o osobi kad je tek upoznamo."

Ono što osoba osjeća u prvih po+ar minuta upoznavanja je rezultat snažne privlačnosti, ali iz tog upoznavanja se tek kasnije može razviti ljubav.

Pa, koji je onda zaključak? U principu je jednostavan: ljubav na prvi pogled ne postoji. Postoji samo zaljubljenost i sviđanje.

 

Novi JoomBoos Videostar magazin napokon je vani i možete ga naći na svim kioscima! Ovoga puta čitajte još više priča, deset životnih ispovijesti, intervju s Chodom, saznajte sve o Savršenom spoju u kojem glumi i Baka Prase, novoj sezoni Prank'da i uživajte u poklonima, iznenađenjima, križaljkama i 19 precool postera koji dolaze u svakom broju!

 | Autor:

POSLUŠAJ NOVU PJESMU IZ SAVRŠENOG SPOJA:

Tvoja reakcija?

2 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    Hmm