Prvi 210 pregleda 12. rujna 2024.

Voćna salata prepuna jesenskih delicija

Canva

Ova neodoljiva salata je idealna za desert ili međuobrok

Sastojci:

  • 3 šalice bijelog grožđa
  • 4 šalice jabuka
  • pola žličice soka od limuna
  • 240 g grčkog jogurta
  • 1/4 šalice sirupa od agave
  • žličica ekstrakta od vanilije
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • pola šalice oraha

Priprema:

Prereži bobice grožđa (po mogućnosti koristi ono bez sjemenki!) na polovice i stavi sa strane. Jabuke nareži na komadiće, otprilike iste veličine kao i grožđe. Prelij jabuke limunovim sokom da spriječiš oksidaciju.

U zdjeli dobro izmiješaj grčki jogurt, krem sir, agavin sirup i ekstrakt vanilije dok ne dobiješ glatku smjesu. U umak dodaj pripremljeno voće i sve lagano promiješaj dok se svi sastojci ne sjedine.

Smjesu možeš rasporediti u jednu veću zdjelu za posluživanje ili u 8 manjih posudica.

Pomiješaj smeđi šećer i nasjeckane orahe, a zatim pospi tu mješavinu po voćnoj salati. Salatu rashladi u hladnjaku do posluživanja.

Još ovakvih recepata pronađi na portalu MissGastro

 

Tvoja reakcija?

RECEPT

Ovo je jedini recept za sarmu koji vam ove godine treba!

1 komentar/a

dancy1973

Nikad se meso ne dinsta! Niti za sarmu, niti za papriku. Ja sam počela raditi lažnu sarmu, jer moji bacaju listove zelja tj kupusa i pravim ju s Fantom za sarmu. Uzmem veliki široki lonac, na dno poslažem rezano kiselo zelje, pa meso začinjeno Fantom i rižom, opet zelje, između nešto suho. U većoj plastičnoj posudi izmiješam 4-5 žlica oštrog brašna, 2 l vode, pasiranu rajčicu, ulijem u lonac, poklopim I u pećnicu 90 minuta na 200-°