Prvi 295 pregleda 26. srpnja 2023.

Voliš kuhati? Evo prilike da postaneš glavni chef škole!

shutterstock

Dragi školarci, želite li svojim prijateljima pokazati vaše umijeće i spretnost u kuhinji? Prilika kakvu ne smijete propustiti nalazi se upravo pred vama!

Bez obzira na to volite li ići u školu ili ne, sigurni smo da vam je veliki odmor najzabavniji dio dana. To je vrijeme koje provodite sa svojim prijateljima prepričavajući šale i zabavne trenutke uz ukusnu hranu. 

Da biste imali dovoljno energije za pozorno praćenje nastave ili druženje s prijateljima, potreban vam je zdrav i hranjiv obrok. Namirnice koje se u njemu nalaze trebaju sadržavati važne hranjive i nutritivne vrijednosti.

Dok ovo čitate na pamet vam je pala ideja za točno takvo jelo? Također volite vrijeme provoditi u kuhinji i svoju gurmansku strast izraziti kroz kuhanje? Evo prilike da svima pokažete kako vam nitko nije ravan dok ste u kuhinji!

 | Autor: shutterstock shutterstock

Do chefa škole u samo tri koraka

Vrijeme je da svima pokažete što znate, a za to su vam potrebna samo tri koraka.

Korak 1: Smislite genijalan recept za obrok pun zdravih i ukusnih namirnica koji biste spremili i podijelili sa svojim prijateljima.

Korak 2: Napišite recept, skuhajte novoosmišljeno jelo te ga na kraju fotografirajte. Ukoliko uz kuhanje volite i snimanje videozapisa, fotografiju možete zamijeniti i videom. Sigurni smo da ćete maksimalno uživati u ovom dijelu procesa - jer to je ono zbog čega ste ovdje.

Korak 3: Prijavite se na nagradni natječaj 'Budi chef škole!' te nam pošaljite recept i fotografiju ili videozapis svog ukusnog i zdravog obroka.

Prijaviti se mogu svi polaznici osnovnih škola u Hrvatskoj, a rok za slanje recepata je 17. rujna. Prijaviti se možete putem obrasca. Potrudite se jer pobjednika čekaju izvrsne nagrade!

 | Autor: shutterstock shutterstock

Pobjedom do odličnih nagrada

Na natječaj se možete prijaviti samostalno ili u paru s prijateljem, ali u tom slučaju svatko od vas mora napraviti zasebnu prijavu. Ravnatelj škole, nutricionist i poznati chef činit će stručni žiri ovog natjecanja koji će 22. rujna odabrati najbolje recepte, točnije finaliste. Recepti koji idu u finale natjecanja birat će se na temelju sljedećih kriterija: okus, nutritivne vrijednosti i ekonomičnost obroka.

Finale natjecanja će se održati 30. rujna u Rougemarin parku gdje će finalisti, uz podršku svojih obitelji i prijatelja, na licu mjesta pripremiti svoj recept te ga dati na isprobavanje žiriju, ali ovoga puta dječjem. Dječji će žiri na kraju odabrati pobjedničko jelo i njegovom autoru dodijeliti titulu chefa škole.

 | Autor: shutterstock shutterstock

Pobjednik će, osim prestižne titule, osvojiti kao nagradu party za cijeli svoj razred te će njegovo jelo biti uvršteno u meni školske kuhinje.

Školarci, nemojte da vas obeshrabri to što je samo jedan recept pobjednički jer nagrade dobivaju svi finalisti. Stoga primite kuhaču u ruke i prijavite se na ovaj kul natječaj. Zabava je zagarantirana!

Detalje i pravila natječaja pročitajte ovdje.

Organizator projekta je 24sata, a partner Lidl Hrvatska.

Tvoja reakcija?