Prvi Rat u Ukrajini 103 pregleda 04. travnja 2022.

Volodimir Zelenskiy se obratio na dodjeli Grammyja

MARIO ANZUONI/REUTERS/PIXSELL

Sinoć je, u Las Vegasu, održana dodjela glazbenih nagrada Grammy na kojoj se obratio i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskiy

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u nedjelju je u video obraćanju emitiranom na dodjeli glazbenih nagrada Grammy u Las Vegasu pozvao gledatelje da podrže Ukrajince "na bilo koji način", piše 24sata.

"Što je suprotno glazbi? Tišina razrušenih gradova i ubijenih ljudi", rekao je Zelenski u snimci koja je emitirana prije nastupa glazbenika Johna Legenda i ukrajinske pjesnikinje Ljube Jakimčuk.

"Naša djeca crtaju rakete i granate, a ne zvijezde. Više od 400 djece je umrlo, a 153 ih je ubijeno i nikada ih nećemo imati prilike vidjeti kako crtaju. Naši roditelji su sretni što se bude svako jutro. U skloništima. Ali barem su živi. Naši voljeni ne znaju hoćemo li ikada više biti zajedno", ispričao je. 

"Naši glazbenici nose pancirke umjesto odijela. Pjevaju ranjenima u bolnicama. Čak i onima koji ih ne mogu čuti, ali glazba uvijek nađe svoj put. Mi branimo svoju slobodu. Da živimo. Da volimo. Da čujemo."

"Ispunite tišinu svojom glazbom. Ispunite je danas, da ispričate našu priču. Podržite nas na bilo koji način. Bilo koji, ali ne tišinom", poručio je. 

Tvoja reakcija?