Prvi 389 pregleda 12. svibnja 2018.

Vukan eruptirao: Ispustio 5 kilometara visok oblak pepela

youtube

Najaktivniji indonezijski vulkan/planina Merapi eruptirao je i poslao divovski oblak pepela na više od pet tisuća metara visine u nebo. Obitelji koje žive u blizini su evakuirane na sigurnu lokaciju

Erupciju je pratio i glasan zvuk. Ljudi su bježali dok je iz vulkana izlazio pijesak, a dosta ih se sakrilo u obližnja skloništa!

Još nema izvještaja o eventualnoj šteti ili žrtvama. Mediji prenose  kako aerodrom u obližnjem gradu Yogyakarta bio prisiljen obustaviti sve letove  zbog širenja vulkanskog pepela, a 120 planinara koji su se našli na planini je uspješno spašeno. 

Planina visoka 2.968 metara je najaktivniji vulkan od 500,  koliko ih ima u Indoneziji. U posljednjoj velikoj erupciji koja se dogodila 2010. godine poginulo je 347 osoba, dok je 20.000 mještana premješteno na sigurno.

Tvoja reakcija?

4 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • misskiss

    fala bogu da nema kod nas vulkana
  • omojzivote

    nebi mi bilo dobro da se ovo desi