Prvi 215 pregleda 31. svibnja 2023.

YouTube ukida jednu od opcija objavljivanja sadržaja!

Canva

Iako je YouTube platforma koja je posljednja počela korisnicima pružati mogućnost objavljivanja storyja, idućeg će mjeseca ukinuti tu opciju.

Po uzoru na druge aplikacije, YouTube je 2018. godine uveo opciju objavljivanja storyja kojima je bio cilj prikaz sadržaja preko cijelog zaslona te veća mogućnost povezivanja korisnika. Iako je na drugim društvenim mrežama, primjerice Snapchatu ili Instagramu, ova opcija predstavljala veliki napredak i i povećano korištenje tih platformi, na YouTubeu storyji nikada nisu zaživjeli.

Iz YouTubea poručuju kako će ukidanjem ove opcije dati prednost novim značajkama, primjerice videozapisima uživo ili Shortsima, čime će ova platforma biti privlačnija korisnicima. 

 | Autor: Canva Canva

"Kako bismo dali prioritet ovim ključnim značajkama, storyji se ukidaju. Od 26. lipnja 2023. opcija za izradu novog YouTube storyja više neće biti dostupna. Storyji koji su na taj datum već aktivni isteći će sedam dana nakon što su objavljeni", poručuju iz YouTubea.

S obzirom na nisku popularnost ove opcije, malo je vjerojatno da će ova promjena uvelike utjecati na korisnike i njihovo planiranje sadržaja na YouTubeu. 

Ukoliko ste do sada koristili opciju stavljanja storyja, vrijeme je da se usredotočite na objavu Shortsa ili objavu videozapisa u kartici 'Community'. Shorts je YouTubeov format koji se najbrže razvija, a ova platforma nastavlja dodavati nove funkcije objave sadržaja u Communityju koje su ovaj tjedan postale dostupne svim kanalima.

 | Autor: Canva Canva

YouTube kaže kako su objave na Communityju puno bolje u poticanju interakcije među korisnicima, a Shortsi nude puno bolje iskustvo prikazivanja videa preko cijelog zaslona od samih storyja.

Dakle, kako Social Media Today prenosi, YouTubeova opcija storyja ukida se 26. lipnja te se korisnike potiče na objavljivanje sadržaja putem ostalih opcija koje YouTube nudi.

Tvoja reakcija?