Prvi Recikliraj i zaradi! 1163 pregleda 17. ožujka 2022.

Za izradu ovog stolića trebaju vam daska i stari koševi!

Igor Soban/PIXSELL

JoomBoosovac Magic Leon u posljednjoj epizodi serijala 'Recikliraj i zaradi' ima novu DIY avanturu. Ovoga puta je od starih koševa za smeće napravio fora stolić, a pomagač mu je bio 10-godišnji Zagrepčanin Toma

"Wow, kako si ti kreativan. Ja se još nisam stigao ni snaći, a ti si već smislio što ćemo od ova dva koša za smeće i stare okrugle daske. Napravit ćemo stolić za dnevni boravak. Bravo", rekao je odmah na početku Magic Leon svom malom pomagaču Tomi. A prvi zadatak im je bio obojiti stare koševe, kako bi dobili ipak nešto ljepši i više trendy izgled od izlizane plave boje koju su do tada imali.

POGLEDAJTE VIDEO:

"Prije bojanja obavezno moramo uzeti i staviti zaštitnu opremu, masku, naočale, rukavice! Prije svega je važno da smo sigurni kad baratamo bojama i kemikalijama. I obavezno tražite pomoć roditelja kad ovako nešto radite", zaključio je Leon. A onda su koševe pretvorili u prave, male srebrne umjetničke skulpture.

 | Autor: Igor Soban/PIXSELL Igor Soban/PIXSELL

Naravno, koševi su se sad trebali i osušiti. Pauzu su Leon i Toma odlučili iskoristiti zabavljajući se i učeći na stranici 'Ekoforija'. Opet su rješavali zanimljiv kviz znanja o okolišu, recikliranju i razvrstavanju otpada. I opet je netko od njih briljirao!

Toma je znao tko je i kada izumio plastiku, koja znanost ne spada u prirodne znanosti, a znao je i koja od životinja ne spada u zaštićene vrste. Na sva je pitanja odgovorio točno i zaradio čistu peticu iz kviza znanja, a ako i vi želite testirati svoje znanje o prirodi, okolišu, recikliranju i živim bićima, trknite na stranicu 'Ekoforija' što prije!

 | Autor: Igor Soban/PIXSELL Igor Soban/PIXSELL

Nakon kviza, valjalo je završiti i započeti projekt - DIY stolić od koševa za smeće. Jedan su koš naprosto zalijepili na drugi, a na vrh su stavili staru okruglu dasku. "Gore sad možemo staviti neku biljku ili držati šalicu kave dok je pijemo ujutro", zaključili su dečki.

Ponovno su stavili svoj DIY stolić na internetski oglasnik, a za njega, smatraju, mogu dobiti minimalno 100 kuna bez problema! Puno je zainteresiranih koji su im se javili s upitima za ovaj cool stol, a ovo je samo još jedan od dokaza da stare stvari ne smijemo samo tako odbaciti, već da od njih mogu nastati nove, korisne i prekrasne stvari!

 | Autor: Igor Soban/PIXSELL Igor Soban/PIXSELL

U serijalu 'Recikliraj i zaradi', nastao u suradnji sa zagrebačkom Čistoćom, Magic Leon i njegovi mali pomagači pokazat će vam kako reciklirati i iskoristiti stare stvari, umjesto da ih se baca u smeće - i kako na taj način zaštititi naš okoliš.

Na naš JoomBoosast i zabavan način želimo vas ovim projektom potaknuti da smanjite količinu otpada i naučite kako 'starim' stvarima dati novu svrhu, kako ih učiniti funkcionalnima i kako ih ponovno 'oživjeti'! Također, tu smo da vas pokušamo potaknuti da što više razvrstavate otpad i reciklirate te na taj način štitite i čuvate okoliš i naš planet - jer stvarno imamo samo jedan! I zato #razvrstajme! 

OSVOJI MEET-UP SA SVOJIM NAJDRAŽIM INFLUENCERIMA!

 | Autor: Igor Soban/PIXSELL Igor Soban/PIXSELL

Recikliranje i briga o okolišu se uvijek isplati, a prave prirodoljupce nagrađujemo. Zasuči rukave i pošalji nam fotku kako odvajaš otpad u Instagram inbox, a par sretnih eko-ratnika dobiti će priliku upoznati svoje omiljene JoomBoos influencere!

 | Autor:

 | Autor:

Tvoja reakcija?