Prvi 1559 pregleda 02. ožujka 2022.

Za ove zdrave palačinke vam trebaju samo tri sastojka!

Canva/Opinionstage

Palačinke za doručak (ili u bilo koje doba dana, zapravo) zvuče apsolutno savršeno, a još kada vam kažemo da sadrže samo tri sastojka i da među tim sastojcima nema brašna niti šećera, mislimo da ne može bolje od toga

Banane su jedna od onih namirnica koje postanu prezrele 'dok trepnemo' i zbog toga uglavnom završe u smeću jer ih nitko baš ne voli jesti u takvom stanju, zar ne? No, sada nećete morati na duši nositi hrpu bačenih banana jer smo na Taste of Home pronašli savršen recept za palačinke koje se rade od iznimno zrelih banana.

Osim banana, za ove palačinke bit će vam potrebna još samo dva sastojka, a niti priprema vam neće oduzeti puno vremena.

Sastojci:

  • 1 zrela banana
  • 2 jaja
  • 3 žlice zobenih pahuljica

Priprema: 

Zgnječite bananu pa joj dodajte jaja i umutite dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Potom dodajte zobene pahuljice i pomiješajte još jednom.

Na tavu za palačinke stavite malo ulja i dobro zagrijte. Kada se tava zagrijala, na nju stavite po jednu žlicu smjese i pecite oko dvije minute sa svake strane. 

Kada ste ispekli sve palačinke, možete ih preliti medom, javorovim sirupom ili pekmezom po želji, a možete dodati i svježe voće da budu još zdravije i ukusnije. Dobar tek!

 

JESI LI TI NOVA TIKTOK ZVIJEZDA? PRIJAVI SE! #zapaliinternet

 | Autor:

Tvoja reakcija?