Prvi 4813 pregleda 17. veljače 2022.

Za ovu čokoladnu pletenicu trebate samo tri sastojka!

tikuschaceciil/rikky77/instagram

Brzinska pletenica od lisnatog tijesta s čokoladom u potpunosti je osvojila TikTok, a mi vam donosimo recept. Zapravo ga ne možemo ni nazvati receptom jer vam za ovo trebaju samo dva sastojka, ali dobro...

Znamo da su brzinski deserti sa svega nekoliko sastojaka omiljeni apsolutno svima pa vam donosimo "recept" za upravo jednu takvu slasticu. Radi se o pletenici od lisnatog tijesta s čokoladom koju ćete napraviti u par minuta, a pojesti još brže. Ovaj recept na svom je TikToku objavila influencerica Maja Galba, a ako vas zanimaju svi detalji pripreme, nastavite čitati. 

@maja_galba 🍫NAJJEDNOSTAVNIJI I NAJBOLJI DESERT🔥hvala @slakipalaki na ideji, morala sam isprobati! #fyp #cokoladnidesert #simplerecepie #chocolatedessert ♬ original sound - Maja Galba

Sastojci: 

  • Jedno pakiranje lisnatog tijesta
  • Mliječna čokolada od 300 grama
  • Jedno jaje za premaz (po želji)

Priprema:

Razvaljajte lisnato tijesto (ili kupite ono koje je već razvaljano) i na sredinu stavite cijelu čokoladu. Dio tijesta koji vam je ostalo sa svake strane izrežite na trake širine jedan centimetar, ali ih režite prema dolje, ukoso. Zatim jednu traku s desne strane stavite preko čokolade, pa onda preko nje prebacite jednu traku s lijeve strane i tako sve dok ne dobijete pletenicu. 

Gotovu pletenicu premažite razmućenim jajem i stavite u pećnicu na 180 stupnjeva 15 do 20 minuta ili dok tijesto ne poprimi zlaćanu boju. I to je to. Uživajte u ovom brzinskom desertu!

 

 | Autor:

Tvoja reakcija?