Inače kad želite pripremiti Ferrero tortu, obično vam treba 'mali milijun' sastojaka koji i ne ispadnu baš najpovoljniji. S ovom tortom to nije slučaj
Sastojci:
- 7 bjelanjaka
- 300 grama šećera
- pola žličice alkoholnog octa
- prstohvat soli
- 4 žlice mljevenih keksa
- pola žličice praška za pecivo
- 2 žlice suncokretovog ulja
- 250 grama lješnjaka
- 7 žumanjaka
- 4 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 žlice gustina
- 300 ml mlijeka
- 250 grama maslaca ili margarina
- 200 grama mliječne čokolade
- 100 grama maslaca ili margarina
Priprema:
1. Za biskvit, zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pustite ju da se zagrije.
2. Tostirane lješnjake usitnite u sjeckalici na veće komade ili nožem grubo nasjeckajte. Tepsiju obložite papirom za pečenje i pospite usitnjene lješnjake po cijeloj površini.
3. Izmiksajte bjelanjke do pola, potrebno je otprilike 5 minuta miksanja. Dodajte šećer, prstohvat soli i ocat. Miksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg.
4. U posebnoj posudi promiješajte mljevene kekse i prašak za pecivo. Ručno umiješajte kekse u bjelanjke. Smjesu prelijte preko lješnjaka i pecite 25 minuta.
5. Dok se peče biskvit, napravite kremu. Stavite grijati mlijeko na laganu vatru. U posebnoj posudi pjenasto izradite žumanjke, šećer i vanillin šećer. Kada se smjesa udvostručila, dodajte gustin i sjedinite.
6. Zagrijanom mlijeku postepeno dodajte smjesu jaja i šećera i brzo miješajte da ne nastanu grudice.
7. Kuhajte kremu uz konstantno miješanje 5 minuta odnosno dok ne postignete gustoću pudinga. Kada je krema kuhana, prebacite ju u drugu, hladnu posudu kako bi se što prije ohladila.
8. Kada je biskvit pečen i ohlađen, napravite glazuru. Na pari ili u mikrovalnoj otopite mliječnu čokoladu sa 100 g margarina.
9. Biskvit okrenite tako da lješnjaci budu gore. Prepolovite biskvit uzdužno i svaku polovicu premažite glazurom.
10. Pusti te da se glazura stisne, najbolje u hladnjaku. Kada je krema ohlađena, u posebnoj posudi izmiksajte margarin. Najbolje je koristiti margarin sobne temperature. Izmiksani margarin dodajte ohlađenoj kremi i sjedinite kremu. Sad kad je sve ohlađeno i spremno, možete složiti Ferrero kolač.
11. Na donju koru, na glazuru, namažite cijelu količinu kreme. Zatim na to stavite drugu koru tako da glazura bude gore. Kolač je gotov i spreman za uživanje!
Još ovakvih recepata pronađite na portalu Miss Gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.