Ako vas je uhvatila želja za slasnim i mekanim perecima, a nemate previše vremena, onda je ovo recept za vas! Za svega sat vremena ćete moći uživati u prefinim pecivima
Sastojci:
- 500 g brašna
- Suhi kvasac
- 150 g otopljenog margarina
- 400 ml toplog mlijeka
- Sol
- Šećer
- Jaje i sjemenke za premaz
Priprema:
Od svih sastojaka umijesite srednje tvrdo dizano tijesto i pustitte ga da se diže oko pola sata.
Potom ga razvaljajte na debljinu od 1 cm i ili modlicom režite perece ili ih sami formirajte umatanjem.
Slažite ih u lim na papir za pečenje, premažite razmućenim jajetom i pospite sezamom. Pecite u pećnici na 200℃ oko 15-20 min dok pereci ne porumene.
Uživajte!
Originalni recept možete pročitati ovdje.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.