Prvi 497 pregleda 19. travnja 2020.

'Zajedno kod kuće': Gaga i prijatelji oduševili virtualnim koncertom

Nedavno smo pisali o najavi virtualnog koncerta ‘Jedan svijet: Zajedno kod kuće’ koji je organizirala glazbena diva Lady Gaga, a kako je koncert sinoć održan, vrijeme je da saznaš kako je sve prošlo...

U projektu su sudjelovale mnoge svjetske zvijezde poput Rolling Stonesa, Taylor Swift i Billie Eilish, a sve je organizirano s ciljem da se slavi zdravstvene radnike i pošalje poruka podrške milijunima ljudi koji se bore s pandemijom koronavirusa.

Lizzo, Jennifer Lopez, Stevie Wonder, Paul McCartney i LL Cool J. također su se pridružili koncertu koji je podržala i međunarodna organizacija Global Citizen u suradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom.

Kako piše Euronews, do nedjelje ujutro u Americi, Global Citizen objavio je da je prikupljeno 127,9 milijuna dolara za pomoć u borbi s COVID-19.

Prije samog početka  emisije Lady Gaga - koja je prije nekoliko tjedana počela surađivati ​​s Global Citizenom i WHO-om radi prikupljanja sredstava za borbu protiv COVID-19 - rekla je da se moli za sve medicinske radnike, a također misli na sve ljude koji su trenutno kod kuće i koji se pitaju kada će sve ovo završiti.

"Ono što bih željela učiniti večeras, ako mi dopustite, samo je da vam na trenutak vratim osmijeh na lice”, rekla je pjevačica.

Događaj se emitirao na glavnim televizijskim mrežama širom svijeta - a vodili su ga američki televizijski voditelji Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel i Stephen Colbert.

,,Večeras, univerzalnim jezikom glazbe, pozdravljamo hrabrost i žrtvu zdravstvenih radnika, naših junaka", rekao je generalni tajnik UN-a Antonio Guterres u klipu snimljenom tijekom emitiranja.

Emisija je završena dirljivom skladom Celine Dion, Lady Gage, Andree Bocellija i Johna Legenda koji su izveli duet "The Prayer" iz 1999. godine, uz pratnju poznatog koncertnog pijanista Lang Langa.

Malo je reći kako je ovo bio jedan uistinu važan i dirljiv virtualan trenutak u svijetu glazbe.

Tvoja reakcija?