Ako vam se ne da trčati po gradu ove nedjelje i tražiti otvorenu trgovinu ili pekarnicu, probajte doma napraviti ovaj kruh gotov u pola sata i uživajte u mirisu i okusu koji vam ni jedan industrijski proizvedeni kruh ne može pružiti!
Sastojci:
- 250 g glatkog brašna
- 250 g integralnog brašna (ako nemate, možete staviti 500 grama običnog glatkog brašna)
- 1 mala žlica sode bikarbone
- 1 mala žlica soli
- 420 ml mlaćenice (ili 420 ml jogurta)
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200°
2. U većoj zdjeli pomiješajte brašno, sodu i sol. Dodajte mlaćenicu (ili jogurt) i miješajte kuhačom dok ne dobijete ljepljivo tijesto.
3. Radnu površinu pospite brašnom i prebacite tijesto. Nježno kotrljajte i preklapajte tijesto rukama kako bi se svi sastojci sjedinili. Ne mijesite tijesto. Oblikujte ga u kuglu i poravnajte je lagano rukom.
4. Zarežite po vrhu duboko nožem križ koji kruh dijeli na četvrtine. Pospite ga brašnom.
5. Prebacite ga na lim obložen papirom za pečenje i pecite pola sata, dok kruh ne poprimi zlatno-smeđu boju.
6. Ostavite ga da se ohladi na rešetki pa uživajte u svom domaćem i ukusnom proizvodu!
Originalni recept pronađite na Miss Gastro!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.