Prvi 8643 pregleda 18. veljače 2024.

Zamijesite domaći kruh gotov u pola sata i uživajte!

canva

Ako vam se ne da trčati po gradu ove nedjelje i tražiti otvorenu trgovinu ili pekarnicu, probajte doma napraviti ovaj kruh gotov u pola sata i uživajte u mirisu i okusu koji vam ni jedan industrijski proizvedeni kruh ne može pružiti!

Sastojci:

  • 250 g glatkog brašna
  • 250 g integralnog brašna (ako nemate, možete staviti 500 grama običnog glatkog brašna)
  • 1 mala žlica sode bikarbone
  • 1 mala žlica soli
  • 420 ml mlaćenice (ili 420 ml jogurta)

Priprema:

 | Autor: canva canva

1. Zagrijte pećnicu na 200°

2. U većoj zdjeli pomiješajte brašno, sodu i sol. Dodajte mlaćenicu (ili jogurt) i miješajte kuhačom dok ne dobijete ljepljivo tijesto.

3. Radnu površinu pospite brašnom i prebacite tijesto. Nježno kotrljajte i preklapajte tijesto rukama kako bi se svi sastojci sjedinili. Ne mijesite tijesto. Oblikujte ga u kuglu i poravnajte je lagano rukom.

4. Zarežite po vrhu duboko nožem križ koji kruh dijeli na četvrtine. Pospite ga brašnom.

5. Prebacite ga na lim obložen papirom za pečenje i pecite pola sata, dok kruh ne poprimi zlatno-smeđu boju.

6. Ostavite ga da se ohladi na rešetki pa uživajte u svom domaćem i ukusnom proizvodu!

Originalni recept pronađite na Miss Gastro!

Tvoja reakcija?