Prvi 1033 pregleda 19. veljače 2022.

'Zaronite' u najdublji bazen na svijetu: Ovo je jezivo!

deepdivedubai/instagram

Do 2021. godine, najdublji bazen na svijetu, sa svojih 45 metara dubine, bio je poljski Deepspot, no Deep Dive Dubai iz Dubaija ga je skinuo s trona i, sa svojih 60 metara dubine, postao najdublji bazen na svijetu

Dubai je već dom najvišeg nebodera na svijetu i najvećeg trgovačkog centra na svijetu, a u ljeto 2021. je otvorio još jednu rekordnu atrakciju - najdublji bazen za ronjenje na svijetu. Radi se o bazenu Deep Dive Dubai u četvrti Nad Al Sheba u Dubaiju kojeg je, s njegovih 60  metara dubine, Guinnessova knjiga rekorda proglasila najdubljim bazenom na svijetu, piše Miss7

Ovaj bazen ispunjen je s 14 milijuna litara slatke vode i najmanje je četiri puta veći od bilo kojeg drugog ronilačkog bazena na svijetu. Temperatura vode održava se na 30 stupnjeva Celzijusa, što je ugodna temperatura za nošenje tankog odijela ili kupaćeg kostima.

Bazen je smješten unutar strukture u obliku kamenice od 1500 četvornih metara, kao znak nasljeđa Ujedinjenih Arapskih Emirata kao zemlje koja roni bisere. No, najveća zvijezda Deep Dive Dubaija podvodni je grad s bazenom.


Kao dio atrakcije, ronioci mogu istraživati ​​'napuštene' potopljene gradske stanove, a unutar bazena ugrađeni su najsuvremeniji sustavi rasvjete i zvuka kako bi se stvorio poseban ugođaj. Bazen također služi kao podvodni filmski studio, najveći te vrste u regiji.

"U svijetu postoji dosta ronilačkih bazena koji su duboki, ali ovaj je mnogo zanimljiviji", rekao je direktor Deep Dive Dubaija, Jarrod Jablonski. "Nije samo najdublji i najveći, već ga efekt potonulog grada čini nečim većim. U njemu ima toliko stvari da nije pošteno nazvati ga samo bazenom", dodao je. 

Tko bi se volio okupati u ovom bazenu? 

 

 | Autor:

Tvoja reakcija?