Prvi 380 pregleda 16. kolovoza 2023.

Zašto djeca teže uče: Značaj fizičke aktivnosti na razvoj

PR

U sklopu finala Erste Plave lige 2023 će 9. rujna u Zagrebu biti organiziran seminar na kojem će predavač biti svjetski priznati stručnjak dr. Ranko Rajović

“Zašto djeca sve teže uče? Značaj fizičke aktivnosti za razvoj djece” – ova tema je vrlo aktualna uoči početka nove školske godine i vrlo važna u današnje vrijeme kada internet i društvene mreže nude previše sadržaja koji djeci odvlače pozornost od stvarnog života, pa tako i škole.

Predavač na seminaru bit će svjetski priznat stručnjak dr. Ranko Rajović, šef Katedre za neuroznanost u odgoju i obrazovanju na Pedagoškom fakultetu u Kopru i autora NTC programa učenja kroz igru koji se provodi u 20 država Europe.

Sudionici seminara saznat će zanimljive činjenice o djetetovom razvoju i o tome kako se razvijaju njegove sposobnosti, kognitivni razvoj i koncentracija. Saznat će zašto je upravo sport bitan za razvoj motoričkih i misaonih sposobnosti, mašte i duboke pažnje u djece. Doktor Rajović ponudit će konkretne primjere i savjete za razvoj biološkog potencijala djeteta. Govorit će i o tome kako pomoći djeci, što roditelji i svatko tko radi s djecom mora znati, kao i o tome kako mijenjati metode rada i kako se proces učenja ubrzava ako se dijete aktivno bavi sportom i fizičkim aktivnostima.

 | Autor: PR PR

Na seminaru će biti riječi o razvoju mozga, greškama roditelja koje utječu na razvoj mozga, razvojnim smetnjama i ranoj stimulaciji. Doktor Rajović govorit će i o razvoju kreativnosti kod djece, asocijativnom učenju, razvoju matematičko-logičkog razmišljanja, divergentnom mišljenju i primjeni NTC metodologije za rad kod kuće, u vrtiću ili u školi.

Svi sudionici seminara dobit će i materijale s instrukcijama za daljnji rad s djecom, kako bi stečeno znanje mogli primjenjivati u praksi, ali i širiti saznanja o ovoj iznimno važnoj temi.

Organizacijom ovog seminara Erste Plava liga želi naglasiti koliko je fizička aktivnost važna za mentalno zdravlje i suočavanje djece sa svakodnevnim izazovima koji stoje pred njima. Također je važno shvatiti koliko je u radu s djecom bitna educiranost, što Erste Plava liga već godinama ističe propagirajući bavljenje tjelesnom aktivnošću djece pod stručnim vodstvom.

Na Erste Plavoj ligi je u 11 godina sudjelovalo više od 40.000 učenica i učenika osnovnih škola iz cijele Hrvatske. Mnoga od njih su nakon toga ostala u sportu ili uz sport. Najveće dječje atletsko natjecanje u Hrvatskoj je, pritom, pratilo više od 100.000 roditelja, učitelja, profesora i trenera.

Nema nikakve sumnje da je Erste Plava liga bitno utjecala na pozitivnu percepciju sporta u društvu i uključivanje najmlađih u sustav sporta, kao i na promicanje ideje o nužnosti bavljenja fizičkom aktivnošću kod djece 60 minuta dnevno. Bavljenje sportom, između ostaloga, pozitivno utječe i na mentalno zdravlje, što treba stalno isticati i o čemu treba educirati sve one koji sudjeluju u odgoju i obrazovanju djece.

Broj prijava je ograničen, stoga požurite i osigurajte svoje mjesto OVDJE.

Tvoja reakcija?