Prvi 7255 pregleda 09. listopada 2018.

Zastrašujuća istinita priča iza filma The Nun!

valaknun / instagram

U svakom slučaju iza svega ovoga stoji neko (nekad) stvarno biće

Kad je na YouTubeu objavljen trailer za horor The Nun, doslovno su ga zabranili zato što je bio previše strašan. A onda je izašao film i ispunio sva očekivanja onih koji su mislili da će biti još više zastrašujuć. No, najgori dio svega je da je film baziran na istinitoj priči, za sve one kojima trailer i sam film nisu dosta!

Priča filma vrti se oko časne sestre Irene koja putuje u Rumunjsku kako bi istražila čudan incident u samostanu za koji je zaslužan Valak, neobično, nadnaravno biće koje nitko zapravo ne može identificirati. Ova je priča ustvari prequel filma The Conjuring, koji je baziran na istinitoj priči o nadnaravnim događajima koje su proučavali demonolozi Ed i Lorraine Warren.

Fantomsko biće iz Engleske

 | Autor: new line cinema new line cinema

Sin para Warren, Tony Spera, za Esquire je ispričao kako su njegovi roditelji zaista susreli i ovo fantomsko biće za vrijeme boravka u ukletoj crkvi u Engleskoj 70-ih godina prošlog stoljeća. Ondje je, navodno, časna sestra živa zazidana zbog afere s redovnikom, nakon čega je nastavila uhoditi sve u tom području. I upravo je ta časna bila inspiracija za ovaj film...

U svakom je slučaju stvarna priča...

Redatelj filma James Wan je, pak, ispričao kako je film inspiriran demonom koji je opsjedao dom Lorraine Warren. No, pitanje je, je li onda Valak stvaran? Pa, na neki način je, ako vjerujete u demone.

Iako dosad nikad nije poprimio oblik časne, ovaj se 'demon' spominje u mnogim povijesnim knjigama, pa tako i knjizi The Lesser Key of Solomon koja datira još u 17. stoljeće. Dakle, ovaj je film u svakom slučaju baziran na istinitoj priči - nekoj od mnogih koje kolaju o ovom neobičnom 'demonu', ali ako imalo vjerujete u nadnaravno, ovaj će vam film sada vjerojatno biti još strašniji. 

TOTALNI JOOMBOOS:  Najveći Youtube spektakl u Europi!

21.10. Arena Zagreb postaje središte Youtube scene! Dovodimo najjačeg svjetskog youtubera KSI-a i više od 50 najpopularnijih regionalnih Youtube zvijezda.

Kupi karte na totalni.joomboos.hr prije nego što poraste cijena!

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve