Prvi 1953 pregleda 27. travnja 2019.

Zastrašujuća istinita priča iza horora 'Prokletstvo La Llorone'

lalloronamovie/Instagram

Ako niste hrabri, možda bolje da preskočite ovu priču...

Znanstveno je dokazano kako su horor filmovi koji se makar dijelom temelje na istinitom događaju puno strašniji od onih koji to nisu, što je potpuno razumljivo. A ovaj horor film o plačljivoj ženi - duhu koji topi djecu temelji se na izvornoj meksičkoj legendi o prokletstvu La Llorone. 'Prokletstvo La Llorone' šesti je horor film 'Conjuring Universe' produkcije. Ako su vam 'The Conjuring', 'The Conjuring 2', 'The Nun', 'Annabelle' i 'Annabelle: Creation' bili strašni, možda bolje da ne gledate ovaj film, piše Cosmopolitan.

U 'La Lloroni', socijalna radnica po imenu Anna, istražuje slučaj dvoje mladih dječaka koje je naizgled zlostavljala njihova majka. Kada se dječja tijela pojave u rijeci, a Annina vlastita djeca, Samantha i Chris, počinju pokazivati ​​neke od istih znakova zlostavljanja, ona počinje slutiti da se događa nešto nadnaravno. Anna otkriva da duh La Llorone opsjeda njezinu obitelj i traži pomoć duhovnog iscjelitelja da ih oslobodi zla. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Twice the scares, half the time. #LaLlorona

A post shared by The Curse of La Llorona (@lalloronamovie) on

Prema legendi, nakon što je lijepa žena po imenu Maria uhvatila supruga kako je vara, pokušala se osvetiti ubivši ono što je najviše volio - njihovo dvoje djece. Marija ih je utopila u rijeci, ali čim je shvatila što je učinila požalila je i od tuge se utopila za njima.

Iako postoje mnoge varijacije priče (neki kažu da se Marija utopila u istoj rijeci, drugi kažu da je umrla od tuge), njezini su se krikovi čuli u cijelom selu nakon što je pokopana, a njezin je duh postao poznat kao La Llorona, što znači 'plačljiva žena', jer luta zemljom vičući "mis hijos" ("moja djeca"). Svi je se boje zato što navodno traži žrtve u tuđoj djeci u zamjenu za svoju. Ako ubije drugu djecu, njezina će se vratiti u život.

Dok neke legende govore da La Llorona luta po cijelom svijetu, najčešće je se povezuje s nekim specifičnim regijama diljem Meksika i jugozapadnih država. Isla de Las Muñecas u Meksiku je popularno mjesto gdje je se, tvrde neki, može čuti i dan danas.

Postoje priče kako je La Llornu moguće držati podalje. U nekim hispanskim kulturama metode uključuju križeve, svjetla i molitve kako bi djeca bila sigurna od nje. Postoji samo jedana kvaka: ne možete je se spriječiti da uđe u zgradu, a ona će ostati tamo dok sama ne odluči izaći.

Okej, ne možeš reći da te nismo upozorili! Prilično strašno, ha?

Novi JoomBoos Videostar magazin napokon je vani i možete ga naći na svim kioscima! Ovoga puta čitajte još više priča, deset životnih ispovijesti, intervju s Chodom, saznajte sve o Savršenom spoju u kojem glumi i Baka Prase, novoj sezoni Prank'da i uživajte u poklonima, iznenađenjima, križaljkama i 19 precool postera koji dolaze u svakom broju!

 | Autor:

POGLEDAJ NOVI JOOMBOOS VIDEO:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    omg!!!