Prvi 434 pregleda 10. svibnja 2020.

Musk i Grimes djetetu ne mogu dati ime X Æ A-12

ElonMusk/Twitter

Do sada smo imali priliku čuti velik broj uistinu neobičnih imena, ali slavni roditelji Elon Musk i kanadska pjevačica Grimes su ovoga puta otišli korak dalje. No njihova želja da djetetu daju neobično ime, neće se ostvariti

Direktor tvrtke SpaceX, Elon Musk poznati je ljubitelj umjetne inteligencije, dobio je svoje šesto dijete koje je ujedno i njegovo prvo zajedničko dijete s glazbenicom Grimes te ga nazvao čudnim imenom koje je postalo prava vijest na svim svjetskim portalima, piše Cosmopolitan.

via GIPHY

Inače, Elon Musk je tvorac Tesla električnih automobila, internetskog servisa za plaćanje PayPal i tvrtke SpaceX koja šalje rakete u svemir.

Sretnu vijest o rođenju djeteta Musk je objavio na Twitteru, a na kraju je dodao da su mama i beba dobro.

Ipak, veliki interes javnosti su izazvali objavivši ime djeteta koje je uistinu bizarno.

S obzirom da su Elon i Grimes veliki ljubitelji umjetne inteligencije i robota, ne čudi da su sinu dali neobično ime X Æ A-12 Musk.

Šokirani fanovi komentirali su kako "nije čudno da je dijete nazvao po robotu".

Objašnjenje djetetova imena objavila je Grimes na svom Tweeter profilu:

"X je nepoznata varijabla, Æ je vilenjačka varijanta od Ai (ljubav i/ili umjetna inteligencija), A-12 je preteča SR-17 (naš omiljeni zrakoplov). Nema oružja, nema obrane, samo brzina. Sjajan u bitci, ali nenasilan. Plus A=Archangel (moja omiljena pjesma)".

Problem je nastao kada im je rečeno da je po zakonu u Kaliforniji to ime jednostavno nedopustivo jer ime fizičke osobe ne smije sadržavati nikakve simbole i brojeve koji nisu dio univerzalne abecede.

Prema tome, u njihovoj zemlji to ime jednostavno neće biti priznato. Čini se kako će se roditelji ipak morati odlučiti za neko malo normalnije ime.

 

Novi JoomBoos Posterbook potraži na svim kioscima tiska!
 | Autor:

Tvoja reakcija?