Prvi Rat u Ukrajini 256 pregleda 01. ožujka 2022.

Zelenski se obratio javnosti: 'Život mora pobijediti smrt!'

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, koji poziva da Ukrajina odmah uđe u Europsku uniju nakon ruske invazije, obratit će se videovezom na izvanrednoj sjednici Europskog parlamenta, piše 24sata

Predsjednica Europskog parlamenta Roberta Metsola u uvodnom obraćanju je osudila napad na Ukrajinu i kazala da će podržati istragu o ratnim zločinima u Ukrajini. Predsjednik Vladimir Zelenski zatim se obratio parlamentarcima, javlja 24sata.

POGLEDAJTE OBRAĆANJE U NAŠOJ EMISIJI UŽIVO:

"hvala vam svima. Ovo je naša cijena slobode. Nitko nas neće slomiti. Mi smo snažni. Mi smo Ukrajinci, borimo se za našu zemlju i naš narod", rekao je.

 

"Jučer je umrlo šesnaestero djece. Putin je jučer ubio 16 ljudi. Naši ljudi su motivirani, borimo se za našu slobodu i naše živote. Za opstanak. Jako smo motivirani i borit ćemo se i dalje. Želimo biti jednaki, i imati ista prava kao Europljani. Bez vas, mi ćemo biti usamljeni. Dokazali smo da smo isti kao i svi vi. Pokažite da ste uz nas! Nemojte nas napustiti. Dokažite da smo svi Europljani i da će život pobjediti nad smrću. Da će svjetlo obasjati noć. Slava Ukrajini - rekao je Zelenskij i zaradio ovacije.

Nakon toga je podigao ruku u zrak u znak pobjede, dok su mu europarlamentarci nastavili pljeskati.

 

 

Tvoja reakcija?