Prvi 2187 pregleda 16. kolovoza 2019.

Evo zašto trebaš posjetiti Zanzibar, raj na zemlji!

Željka Zoričić

Kad sam vidjela njene slike, tirkizno plavo more, prekrasne plaže, nije mi trebalo dugo da odlučim...

 | Autor: Željka Zoričić Željka Zoričić

Zašto baš Zanzibar?

Zanzibar sam odabrala na preporuku prijateljice. Kad sam vidjela njene slike, tirkizno plavo more, prekrasne plaže, nije mi trebalo dugo da odlučim. Naravno plan je bio ići u veljači kada smo mi u zimskom periodu i svima nam fali sunca i topline, bio je to bonus. Išla sam agencijski, ali sad kad je putovanje iza mene definitivno svima savjetujem da idu u vlastitom aranžmanu. Nas je 18 u grupi i odlično smo se slagali. Bili smo neopterećeni bilo čime i to je stvarno super.

 | Autor: Željka Zoričić Željka Zoričić

Gdje si bila smještena?

Bila sam u Stone Townu. Osoblje u hotelu gdje smo bili i u restoranima gdje smo jeli bilo je ljubazno i uvijek spremno pomoći. Uzrečica Hakuna matata (fraza iz Svahilija koja označava život bez pravila, odgovornosti i briga) prati vas na svakom koraku jer oni stvarno tako i žive. Ostatak puta proveli smo u mjestu Kendwa. Odnosno, u raju! Tamo bih se ponovno vratila!

 | Autor: Željka Zoričić Željka Zoričić

Jesi li imala osjećaj kao da si u Africi?

Čim sletiš na zanzibarski aerodrom shvatiš da si daleko od Europe, vrućina i vlaga, zgrada aerodroma koja izgleda kao neka autobusna stanica, tu već avantura započinje.

 | Autor: Željka Zoričić Željka Zoričić

Koja ti je asocijacija na Zanzibar bila prije, a koja nakon puta?

Asocijacija prije puta je pošalica koju su naši starci govorili. Ono: ‘Gdje ideš? Ma idem u Zanzibar.’ Kao neka izmišljena zemlja. Danas na spomen Zanzibara vidim bijeli pijesak, beskonačno tirkizno more i sebe kako sjedim ispod palme i jedem voće.

 | Autor: Željka Zoričić Željka Zoričić

Kakvi su ljudi?

Jako su veseli i možda malo usporeni. No, to je Afrika. Nema žurbe. Imaju uzrečicu i za to - pole, pole (polako, polako), koju ti govore i kad dugo čekaš hranu u restoranu.

 | Autor: Željka Zoričić Željka Zoričić

Je li ti u bilo kojem trenutku bilo nelagodno?

Savjetuju ti da noću ne hodaš po selima, nema ulične rasvjete, a ceste su prašnjave i pune rupa. Idealno za ozlijediti se jer ništa ne vidiš u mraku. No, ništa drugo osim toga.

 | Autor: Željka Zoričić Željka Zoričić

Što te posebno oduševilo?

Čudo od prirode je pješčani atol usred oceana, sve izlete organiziraju lokalci, vode vas čamcima... Ondje imate hlad, svježe voće... Osjećate se kao da ste na snimanju reklame, prizori su nestvarni. Divan je i otok kornjača... Definitivno preporučam!

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

 | Autor:

Tvoja reakcija?

3 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avalon

    Posjetili smo, u Stone Townu je ali nemas puno za vidjeti.
  • bruna123

    Jako ljepo mjesto ali zasto nisu posjetili kucu Freddia Mercurya 😘❤