Prvi KORONA VIRUS 645 pregleda 28. ožujka 2020.

Žena (92) četvrta je preminula od korona virusa u Hrvatskoj

pool/REUTERS/PIXSELL

Na redovitoj press konferenciji Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske izvijestio je o trenutnom stanju epidemije korona virusa u Hrvatskoj te ponovio koje su mjere zaštite i opreza kojih se svi trebaju pridržavati.

Preminula četvrta žrtva korona virusa u Hrvatskoj

"Jutros u odnosu na jučer imamo 49 novo potvrđenih bolesnika, to je u odnosu na jučerašnje povećanje manja brojka. Većina od novih bolesnika dolaze iz mikrolokacije, gdje smo uveli posebne mjere pa očekujemo da zaraza neće ići tako brzo dalje. Preminulih je četvero, noćas je preminula 92-godišnja pacijentica u Puli, na respiratoru je 19, a oporavljenih je 45. Epidemiološka slika je i dalje zadovoljavajuća i optimistična. To nam je potrebno da zajedno prebrodimo ovu ugrozu", rekao je ministar Vili Beroš na redovitoj press konferenciji Stožera civilne zaštite.

Zatvoreno žarište na Murteru

"Dobro je što smo zatvorili Murter, a nastavno na osam slučajeva otprije imamo sedam novih pozitivnih. U vezi onečišćenja zraka, ne preporučujemo da se boravi vani", rekao je Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a, piše 24sata.

Ponovno su pozvali ljude da se pridržavaju mjera koje su prepisali te ostanu kod kuće, a više detalja i informacija možete pronaći na portalu i YouTube kanalu 24sata.

Tvoja reakcija?