Prvi 15686 pregleda 10. prosinca 2022.

Znate li da imate psihički broj? Evo što govori o vama

canva

Psihički broj u numerologiji definira karakter. On govori kako vidite sebe, utječe na vaše želje i očekivanja od života, također skreće pozornost na način na koji razmišljate, djelujete i gledate na svijet

Iako se psihički broj ne smatra jednim od ključnih za osobnost neke osobe, on je još uvijek važan broj u razumijevanju sebe i svojih motivacija, piše 24sata. Kako bi saznali koji je vaš psihički broj i što on znači, prvo ga je potrebno izračunati.

 | Autor: canva canva

Svoj psihički broj ćete izračunati zbrajanjem znamenki dana u mjesecu u kojem ste rođeni da biste dobili jednoznamenkasti broj. Na primjer, ako ste rođeni 16. ožujka 1983., koristili biste samo taj dan za izračun: 1 + 6 = 7. U ovom slučaju, psihički broj je 7, ali postoje slučajevi u kojima se psihički broj u početku vraća kao dvoznamenkasti broj, u tom slučaju ga treba dalje raščlaniti na jednoznamenkasti broj.

Na primjer, ako je datum rođenja 29. siječnja 2000. izračunali biste svoj psihički broj na sljedeći način: 2 + 9 = 11. Budući da je ukupni zbroj dvoznamenkasti broj, trebali biste ga svesti na jednu znamenku zbrajanjem ta dva broja: 1 + 1 = 2. Konačni psihički broj je 2. Nije potrebno daljnje izračunavanje.

Značenje psihičkih brojeva

Broj 1

Pojedinci s brojem 1 prirodno su kreativni. Uvijek smišljaju nove načine za obavljanje stvari. Također su vrlo ambiciozni i izvrsni su u vodećim ulogama. Uzdižu se kroz pozicije u profesiji koju su odabrali zahvaljujući upornosti i odlučnosti.

 | Autor: canva canva

Broj 2

Osobe s psihičkim brojem 2 su uslužne i prijateljski raspoložene. One su nježnog duha, također su beznadni romantičari. Njima vlada Mjesec i svijet gledaju kroz ružičaste naočale. Zbog toga su njihovi životi ispunjeni usponima i padovima.

Broj 3

Poput broja 1, ambiciozni ste i kreativni. Također posjedujete optimizam koji je zarazan. Dobro biste se snašli u području podučavanja zbog svoje sposobnosti da vidite potencijal u sebi i drugima.

 | Autor: canva canva

Broj 4

Osobe s psihičkim brojem 4 su po prirodi buntovne pa su česte situacije kada sami sebe moraju držati pod kontrolom. No, važno je da razumiju i prihvaćaju svoju osobnost pa onda lakše s njom i upravljaju. 

Broj 5

Osobe s psihičkim brojem su stabilne i uravnotežene. Prilično su svestrane i uvijek nađu načina da se nose sa svakom situacijom u kojoj se nađu. Također, vrlo su inteligentne i oštroumne što pokazuju u svom donošenju odluka. 

 | Autor: canva canva

Broj 6

Ako je vaš psihički broj 6, Vi preferirate luksuzan život koji uključuje i česta putovanja. Unatoč vašoj želji za luksuznim stvarima, vi ste velikodušni i dragi. Dobro se slažete s drugima i znate kako šarmirati suprotni spol.

Broj 7

Osobe sa psihičkim brojem 7 su intuitivne i kreativne. Imaju veliko zanimanje za mističnu znanost i često su religiozne ili duhovne. Također su jako pametne i analitične pa koriste brojne podatke i informacije za donošenje svih odluka.

 | Autor: canva canva

Broj 8

Onima koji imaju psihički broj 8, vlada Saturn. To znači da su vrlo pouzdani i pokazuju duboko suosjećanje prema drugima. Oni imaju vjersko podrijetlo i samopožrtvovni su, stavljajući druge ispred sebe. Također su vrlo organizirani, učinkoviti i uporni oko svega što im padne na pamet.

Broj 9

Ako je vaš psihički broj 9, vi ste odlučni i puni entuzijazma u pogledu života. Suosjećajni ste i velikodušni prema drugima, ali vaša je snaga volje nenadmašna i ponekad možete biti nestrpljivi i loše volje. 

 

 

 | Autor:  

Tvoja reakcija?