Riješi me! 45 pregleda 12. rujna 2016.

6 fantastičnih stvari koje se događaju u mozgu dok bojimo

Bojenje
Dreamstime

Zabavno je, ima terapeutski učinak i pozitivno djeluje na tebe

Ne morate biti djeca da biste uživali i opuštali se uz bojenje. Brzo pronađite svoje stare bojice i uhvatite se posla, jer oduševit ćete se kad saznate kako igranje bojicama utječe na vaš mozak!

1. Potiče kreativnost

Na ovaj način probuditi ćete svoju uspavanu kreativnu stvarnost. Potiče vas da razmišljanje na potpuno novi način i iznenadite sebe, ali i druge, idejama koje dobijete.

2. Osjećaj uživanja i opuštanja

A najbolje od svega je činjenica da ne morate potrošiti cijelo bogatstvo na razne tretmane opuštanja ili putovanja. Sve što vam je potrebno su jedan papir i nekoliko različitih boja.

3. Pozitivno utječe na koncentraciju

Možda ne mislite tako, ali bojenje je poprilično ozbiljan posao. Pogledajte samo s kolikom pozornošću djeca obavljaju taj zadatak! Ono od vas zahtjeva koncentraciju, a samim time poboljšavate svoju produktivnost na svim poljima.

4. Smanjuje stres

Kako tvrdi jedan od vodećih psihologa, Carl Jung, vaš mozak će bojenje prepoznati kao određen oblik meditacije. U tim trenutcima mozak je fokusiran i usporava sve druge funkcije, pa ga čak i Jung često koristi kao oblik terapije za svoje pacijente.

5. Poboljšava motoričke funkcije

Bojenjem pokrećete male mišiće u svojim prstima, ali i cijelu šaku. Tako povećavate snagu i malih mišića, ali i ukupnu snagu ruke, a da toga niste ni svjesni.

6. Osjećaj zadovoljstva 

Sjećate li se koliko ste bili ponosni na sebe kad ste u djetinjstvu sami uspjeli završiti svoj mali šareni projekt i obojati cijeli crtež bez prelaženja linija? Neovisno o tome koliko sad imate godina, taj osjećaj i dalje postoji samo ga je potrebno pronaći! :)

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?