Riješi me! 178 pregleda 05. veljače 2017.

Ako želiš biti "u milosti" profesora, ove stvari nikad nemoj raditi!

Učiteljica
Dreamstime

Spavaš pod satom ili si pak glavni brbljavac u razredu? Nemoj se čuditi ako nisi najomiljeniji učenik svojih profesora...

I profesori nekad izgube živce. Ako si i ti svjedok njihovog gubljenja strpljenja, pogledaj koji su neki od razloga za to, prije nego ih odlučiš prozvati luđacima.

1. Spavanje pod satom

via GIPHY

Kad vide da si malo ubio oko dok se oni ubijaju od posla da vam prenesu znanje, digne im se kosa na glavi. Osim što je nepristojno spavati dok ti se netko obraća, zamisli kako bi tebi bilo da ti sugovornik usred priče samo - zaspe.

2. Nepristojan rječnik

Psovanje stvarno nije kul. Iako misliš da je, nije. Nitko te neće smatrati facom ako ćeš psovati pod satom, već osobom koja se ne zna drugačije izraziti. To se posebno odnosi na tvoje profesore.

3. Izmotavanje

via GIPHY

"Krenula sam napisati zadaću ali mama mi se razboljela pa sa morala čuvati sestru". Tko u to vjeruje? Nitko, pa ni tvoj profesor. Izmišljanje razloga svi prokuže, čak i ako ti progledaju kroz prste. Nemoj da ti to pređe u naviku.

4. Kašnjenje

OK, ovo ne može biti uvijek tvoja krivica, pogotovo ako koristiš javni prijevoz do škole. Može se također desiti i da si zaspao/la ili da si malo zaružio sinoć. Bilo kako bilo, redovito kašnjenje pokazuje da ti baš i nije stalo do onog što profesor predaje pa se nemoj čuditi ako će ti i ocjene biti u skladu s time.

via GIPHY

5. Jedenje pod satom

Žvačkanje, mljackanje, pljuckanje, gutanje... Sve se to događa dok gledaš profesora u oči, a njemu para izlazi na uši. Ako te ne otjera van, sigurno će te zamoliti da spremiš sendvič. Ovo je, uz mobitel, jedna od stavi koja ih najviše izbaci iz takta.

6. Mobitel

via GIPHY

Pobjednik svih ometanja i ignoriranja. Dopisivanje i surfanje pod satom noćne su more profesora jer se nekad ni ne skuže tako lako. No ipak, kad se toliko uneseš može se dogoditi da ni ne čuje kako te profač proziva, a onda ti se ne piše baš dobro. Isto vrijedi i za zvonjavu na satu i javljanje na pozive.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?