Riješi me! 16 pregleda 09. ožujka 2016.

Barbie slavi 57. rođendan: Kako se mijenjao njezin izgled?

Barbie

Unatoč godinama, ova se dama odlično drži

Najpopularniju lutku na svijetu, Barbie, napravila je Ruth Handler. Iako njezin muž, vlasnik tvrtke Mattel, nije bio oduševljen idejom o lutki koja izgleda poput odrasle žene, popustio je i krenuo u proizvodnju. Prvi model je imao konjski rep i crno-bijeli kupaći kostim te se mogao kupiti u plavokosoj i smeđokosoj varijanti.

Barbie | Autor: Barbie/mattel Barbie/mattel

Ruth je na ovu ideju došla promatrajući igru svoje kćerke. Naime, ona je svim svojim lutkicama davala odrasle uloge iako su one imale izgled beba. Nedugo nakon toga Ruth je otputovala u Njemačku gdje je vidjela lutku Bild Lilli koja je nalikovala odraslim ženama. Kupila je tri takve lutkice i preradila ih u Barbie.

Svoj izum javnosti je predstavila 9. ožujka 1959. godine na Međunarodnom sajmu igračaka u New Yorku, a već u prvoj godini prodano je oko 350 tisuća primjeraka

Barbie | Autor: Instagram Instagram

S vremenom joj se pridružio Ken, ali i brojne druge prijateljice. Njezin se izgled drastično promijenio te se može kupiti u brojnim varijantama. Prava je 'it' djevojka, pa je otvorila i vlastiti Instagram profil na kojem možete pratiti njezine avanture, putovanja i druženja s frendicama.

Barbie | Autor: www.barbie.com www.barbie.com

Tako su nedavno predstavljene i bucmaste, mršave, visoke te niske Barbie, a kako se mijenjajo njezin izgled kroz gotovo 60 godina pogledajte u videu!

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?