Riješi me! 44 pregleda 15. listopada 2015.

FOTO: Bila je ovo zabava koja se pamti zauvijek!

Najveći piknik za školarce
Pixsell
FOTO: Bila je ovo zabava koja se pamti zauvijek! FOTO: Bila je ovo zabava koja se pamti zauvijek! FOTO: Bila je ovo zabava koja se pamti zauvijek! FOTO: Bila je ovo zabava koja se pamti zauvijek! FOTO: Bila je ovo zabava koja se pamti zauvijek! FOTO: Bila je ovo zabava koja se pamti zauvijek! FOTO: Bila je ovo zabava koja se pamti zauvijek! FOTO: Bila je ovo zabava koja se pamti zauvijek! FOTO: Bila je ovo zabava koja se pamti zauvijek! FOTO: Bila je ovo zabava koja se pamti zauvijek! FOTO: Bila je ovo zabava koja se pamti zauvijek! FOTO: Bila je ovo zabava koja se pamti zauvijek! FOTO: Bila je ovo zabava koja se pamti zauvijek!

Prvi 'Najveći piknik za školarce' protekao je u veselom tonu i uz pregršt zabave, ali i korisnih edukacija kako za roditelje tako i za djecu. Pogledajte video i iskusite dio odlične atmosfere!

Povratak u školske klupe nikad nije bio zabavniji! Najvećim piknikom za školarce, koji se po prvi puta održao u Maksimiru, proslavljen je početak nove školske godine. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Na stotine je školaraca u dvodnevnom back to school partyju uživalo u zabavnim nagradnim igrama, prezentacijama sportova, nastupima dječjih plesnih i pjevačkih skupina te nezaboravnom koncertu teen zvijezde Endija i glazbene dive Ivane Kindl. Super cool program kod glavne pozornice u Maksimiru započeo je već u jutarnjim satima, a školarcima se doista teško bilo odlučiti što odabrati. Na interaktivnom mobilnom poligonu, koji su pripremili HAK i AMK Maksimir, moglo se učiti o sigurnosti u prometu, a Udruga profesionalnih vatrogasaca educirala je školarce o sigurnosti u kući, ali i tome kako ugasiti požar. Odluku kojim se sportom baviti olakšao je HAŠK Mladost prezentirajući razne sportove, a sportsku radionicu održali su Mali sportaši sa Sportske akademije predstavljajući univerzalni sportski program za djecu do deset godina. 

Ljubitelji dobre i zdrave hrane mogli su uživati u gastro radionici poznatog World Master Chefa Branka Ognjenovića, u kojoj su se izrađivali zdravi sendviči s PIKO salamom koja ne sadrži pojačivače okusa, umjetna bojila, gluten ni soju i ABC svježim krem sirom. ABC sir je potpuno prirodan proizvod kojega čine samo tri sastojka – mlijeko, vrhnje i malo morske soli. Odličan je izbor za obroke školaraca jer može biti i namaz i sir, i doručak i užina i večera, a može nadopuniti i domaća povrtna variva i druga kuhana jela. U školi kuhanja za roditelje Branko Ognjenović s Ledo smrznutim voćem pripremao je zdrave i šarene smoothije, a od Ledo povrća i Ledo bijele ribe bogate omega 3 masnim kiselinama, zdrave obroke koji štede vrijeme.

Kuhalo se, pjevalo i plesalo...

Školarci su se i sami mogli okušati u spretnosti pripremanja jednostavnih zdravih obroka s Margom u sklopu natjecanja ‘Dječja gastrozvijezda’ dok su roditelji pažljivo slušali zanimljivo predavanje prim. prof. dr. sc. Milivoja Jovančevića o pretilosti u dječjem uzrastu. Jana Junior za sve je školarce pripremila zabavanu i poučnu igru ‘Čovječe, napij se’, a da sve bude zabavnije i plemenitije podsjetio je SpužvaBob Skockani koji je poručio djeci diljem svijeta da budu dobri, hrabri, pozitivni, da dijele s drugima i budu timski igrači! Svi koji su donijeli svoju staru školsku torbu za humanitarnu akciju mogli su se počastiti Jana ledenim čajevima SpužvaBob Skockani na bazi prirodne mineralne vode Jane uz dodatak ekstrakta čaja, aroma i voćnog soka. 

Brojne cool sadržaje, zabave i nagrade osigurao je Konzum koji je dopremio cijelo veselo društvo iz Bikini doline, a najviše je smijeha bilo uz predimenzionirane igre iz Konzumove Vreće Sreće. Školarce je posebno obradovala i LEGO Store igraonica, a omiljene kockice mogle su se kupiti uz posebne pogodnosti. Udruga Profesor Balthazar u sklopu svoje znanstvene radionice pripremila je razne pokuse te održala tematsku radionicu pod nazivom ‘Znanost nije šala, ali može biti dobra zabava’ kako bi educirali djecu o zanimljivim znanstvenim fenomena koji nas okružuju.

Porta Vitae predstavila je ALOHA centar i program Mental Arithmetic, a roditelji i djeca imali su mogućnost upoznati se i s Helen Doron metodom učenja engleskog jezika na zabavan način koji potiče znatiželju. Za ples je bila zadužena umjetnička organizacija Atomic Dance Factory kao i plesni studio Step by step, a za glazbeni su se ugođaj pobrinuli dječiji zborovi Kikići, Bajka i Pahuljice. Za uživanje u kazališnim predstavama pobrinulo se Dječje kazalište Dubrava koje je odigralo predstavu ‘Povuci, potegni’. Glumac Miroslav Čabraja izveo je predstavu ‘Ti i ja znanstvenika dva’.

Uživali i roditelji

I dok su školarci mogli uživati u plesu, predstavama, nastupima zborova, roditelji su se mogli educirati na zanimljivim interaktivnim radionicama. Psihologinja dr. sc. Anita Lauri Koralija održala je radionicu na temu ‘Vrijedi li biti savršen?’, a poznata nutricionistica doc. dr. sc. Darija Vranešić Bender skrenula je pažnju roditelja na važnost hidracije kod djece te je prezentirala školski projekt ‘Petica’ - program prevencije pretilosti djece školske dobi koji je pokrenuo Hrvatski liječnički zbor. Stomatološki fakultet iz Zagreba pripremio je radionice s ciljem edukacije školaraca o nastanku karijesa uz demonstraciju ispravnog četkanja zubi i održavanja oralne higijene.

‘Najveći piknik za školarce’ imao je i humanitarnu notu - Pučko otvoreno učilište “Korak po Korak” s Pučkog učilišta na pikniku organizirao je humanitarno skupljanje školskih torbi u akciji pod nazivom Torbake za đake.

Tvoja reakcija?