Riješi me! 755 pregleda 22. prosinca 2022.

Dječak iz Zagreba ostao bez četiri prsta zbog petarde

canva

Jedna od najgorih nesreća koja je nastala kao posljedica korištenja pirotehnike dogodila se sinoć u Zagrebu kada je devetogodišnjem dječaku petarda raznijela šaku

Zamjenik ravnatelja KBC-a Zagreb, dr. Milivoj Novak za 24sata je potvrdio da je devetogodišnji dječak iz Zagreba, zbog korištenja petardi, ostao bez četiri prsta na jednoj ruci te da su mu, uz velike napore, jedva spasili šaku. 

 | Autor: canva canva

"Dječak je upravo ušao ponovno u salu kako bi mu se pokušala dalje spasiti lijeva šaka koliko je to moguće. Operacija bi trebala završiti do 13.15, kad ćemo imati konferenciju za medije, onda ćemo vidjeti što će biti dalje i o svemu obavijestiti javnost. Dječaku su ugroženi i dišni putevi, sinoć smo mu jedva stavili tubus prije operacije. Njega je dovela Hitna k nama u 19 sati i 19 minuta. Odmah smo krenuli na operaciju, no nažalost nije bilo moguće spasiti četiri prsta, ostao mu je samo palac", ispričao je Novak.

 | Autor: canva canva

"Pokušat ćemo spasiti sve što možemo kako bi dječak imao što bolju funkciju šake, međutim ovo je jedna od najgorih nesreća s petardama koje smo imali priliku vidjeti. Svake godine u vrijeme blagdana zaprimamo ozlijeđenu djecu koja su stradala od petardi i ostalih eksplozivnih naprava, no ovo je jedan od najgorih slučajeva", dodaje.

 | Autor: canva canva

Liječnik je rekao da se u ovom slučaju radilo o zaista velikoj petardi koje je sigurno bila duga desetak centimetara te ju je upalio šibicama što je izazvalo eksploziju.

Dječaka će, navodi, čekati teško i dugotrajno liječenje, a moguće je da će mu kroz nekoliko godina pokušati presaditi neki od nožnih prstiju, no više o svem tome će moći otkriti nakon što završi današnja operacija.

 

 

Tvoja reakcija?