Riješi me! 21 pregleda 14. listopada 2016.

Djevojčica napravila limunadu i zaradila 71 milijun kuna!

Mikaila Ulmer

Ubod pčele promijenio joj je život...

Da su za uspjeh potrebne samo ideja i malo sreće dokazuje i 11-godišnja Mikaila Ulmer iz SAD-a. Naime, ova je djevojčica potpuno neočekivano i slučajno izgradila pravo poslovno carstvo i to zahvaljujući pčelama te posebnom receptu za limunadu.

- Kad sam imala četiri godine u jednom tjednu me dva puta ubola pčela. Naravno da mi se to nije uopće svidjelo i pčele su me plašile, ali sam ih odlučila bolje upoznati. Počela sam ih istraživati i otkrila sam koliko su bitne za nas i naš ekosustav. Sjetila sam se recepta po kojem je moja prabaka Helen radila limunadu i počela razmišljati kako bi on mogao pomoći pčelama - ispričala je domišljata Mikaila.

Vrlo brzo je došla na ideju da tu posebnu limunadu, zaslađenu domaćim medom, prodaje na različitim manifestacijama i ispred obližnje pizzerije, a svu svoju skromnu zaradu je odlučila dati organizacijama koje se bave zaštitom pčela.

 

Loving everyone I'm meeting @WHotelATX #GreenIsTheNewGlam. Spreading love & awareness! #BeeSweetToEarth #EarthDay2015

A photo posted by BeeSweet Lemonade (@beesweetlemonade) on

Tada su se stvari same od sebe pokrenule. Njezinu ideju i izvedbu je primijetio i investitor Daymond John te je djevojčica u showu Shark Tank dobila čak 60 tisuća dolara (oko 390 tisuća kuna) za početnu investiciju i pokretanje biznisa.

 

REPEAT EPISODE!! LEMONADE STAND IN THE TANK AGAIN TONIGHT! - JULY 31 8c/9e

A photo posted by BeeSweet Lemonade (@beesweetlemonade) on

Kako piše Daily Mail, nije trebalo dugo da se i drugi zainteresiraju za njezinu ideju pa je Mikaila potpisala i 11 milijuna dolara (oko 71,5 milijuna kuna) vrijedan ugovor s trgovačkim lancem Shole Foods. Oni su odlučili započeti masovnu proizvodnju njezine 'BeeSweet' limunade koja će se uskoro moći pronaći na policama čak 55 trgovina u Arkansasu, Oklahomi, New Yorku, Louisiani i Teksasu, a trenutno ju je moguće kupiti i online po cijeni od 17 dolara (oko 110 kuna). 

Kako bi dodatno naglasila važnost zaštite pčela, Mikaila je počela voditi i edukativne radionice o njihovoj važnosti, a dio svoje zarade je iskoristila kako bi pomogla prijateljima u realizaciji njihovih sličnih ideja.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?