Riješi me! 55 pregleda 08. rujna 2015.

Ne propustite prvi 'Najveći piknik za školarce' u Hrvatskoj

Piknik

Dvodnevni back to school piknik održat će se 12. i 13. rujna u Maksimiru uz bogat i sadržajan edukativno-zabavni program

Na radost brojnih zagrebačkih školaraca park Maksimir po prvi puta pretvorit će se u veliko igralište na kojemu će 12. i 13. rujna biti održan 'Najveći piknik za školarce' u Hrvatskoj.  

Kreativne, likovne, znanstvene i gastro radionice, natjecanja uz vrijedne nagrade, edukativna predavanja, prezentacije sportova i sportskih klubova, nastupi dječjih zborova i plesnih skupina, dječje kazališne i igrane predstave, ali i koncerte od kojih izdvajamo nastupe popularnog Endia, mlade tinjedžerske zvijezda koju pamtimo iz showa 'Supertalent' te R&B pjevačice Ivane Kindl

Interaktivni mobilni poligon na kojemu će djeca učiti o sigurnosti u prometu pripremit će HAK i AMK Maksimir dok će Udruga profesionalnih vatrogasaca educirat djecu o sigurnosti u kući  ali i tome kako ugasiti požar. Odluku kojim se sportom baviti djeci će olakšat HAŠK Mladost prezentirajući razne sportove, a sportsku radionicu održat će i Mali sportaši sa Sportske akademije predstavljajući univerzalni sportski program za djecu do deset godina. 

Ljubitelji dobre i zdrave hrane moći će uživati u gastro radionici poznatog World Master Chefa Branka Ognjenovića, u kojoj će se izrađivati zdravi sendviči sa PIKO slamom bez umjetnih bojila, pojačivača okusa i glutena, Margo margarinom i ABC sirnim namazom. Dovoljno energije za sve školske izazove đacima će osigurati margarin jer je izvrstan odabir za doručak ili školski sendvič. Namaz na sendviču od integralnog kruha i nemasnih salama, uz šalicu mlijeka ili jogurta, osigurat će dovoljno energije za cijeli dan.  Na pikniku ćete su u dobre okuse Marga moći uvjeriti i sami te isprobati nove okuse- Margo Mediteran i Margo jogurt + kalcij. 

Piknik | Autor: Matija Habljak, Story Press Matija Habljak, Story Press

Jana Junior i Jana Ice Tea za sve školarce pripremit će mnoštvo zabavnih natjecanja.

Školarci će imati  priliku probati Jana ledene čajeve SpužvaBob Skockani na bazi prirodne mineralne vode Jane uz dodatak ekstrakta čaja, aroma i voćnog soka. Ovaj ambasador sreće kroz poruku „Ako vjeruješ u sebe uz prstohvat čarolije svi tvoji snovi postat će stvarnost“ poručuje djeci diljem svijeta da budu svoji, hrabri, jaki, znatiželjni, iskreni, jedinstveni, pristojni i pozitivni! Jana Ice Tea SpužvaBob Skockani tu je da pomogne djeci u ostvarenju njihovih ciljeva.

Uživat će se moći i u Jani koja ima posebno izbalansiran mineralni sastav i uz idealan omjer kalcija i magnezija (2:1) se posebno preporučuje djeci za održavanje potrebne hidratacije. Djetetu uobičajeno treba oko 100 ml tekućine na dan po kilogramu tjelesne težine, što znači da dijete teško 10 kg dnevno treba popiti otprilike litru vode. Intenzivniji unos vode u organizam potreban je u vrijeme vrućina, pojačane aktivnosti djeteta te u vrijeme većih gubitaka tekućine uzrokovanih povraćanjem, proljevom ili visokom temperaturom. Zbog svojega izbalansiranog mineralnog sastava i provjerene čistoće, koju potvrđuju brojne svjetske nagrade i priznanja, Jana je idealan odabir svakog roditelja. S Janom možete biti sigurni da sebi i svom djetetu osiguravate zdravu nadoknadu tekućine u svakoj prilici.

Na 'Najvećem pikniku za školarce' brojne cool sadržaje, zabave i nagrade osigurat će SpužvaBob Skockani, a očekuju vas i predimenzionirane  igre iz Konzumove Sreće Vreće te dječja olimpijada u kojoj će školarci utrkivanjem u vrećama i potezanjem konopa imati priliku spoznati vrijednost timskog rada.  

Sigurni smo da će sve školarce obradovati i LEGO Store igraonica, a omiljene kockice moći će se kupiti uz posebne pogodnosti. Kako bi sve skupa bilo još zabavnije, LEGO je pripremio i nagradnu igru u kojoj možeš osvojiti vrijedne nagrade.

Maštu i veselje školaraca potaknuti će razne plesne i dramske radionice dok će likovnu kreativnost prezentirati Mala likovna akademija galerije Vivoda kao i Hobby art koji će pripremiti tematske radionice za velike i male od face paintinga do bojanja tekstila.

Za ples će biti zadužena umjetnička organizacija Atomic Dance Factory kao i plesni studio Step by step dok će se za glazbeni sadržaj dodatno pobrinuti dječiji zborovi Kikići, Bajka i Pahuljice. Za uživanje u kazališnim predstavama pobrinut će se Dječje kazalište Dubrava koje će odigrati predstavu 'Povuci, potegni' dok će glumac Miroslav Čabraja izvesti predstavu 'Ti i ja znanstvenika dva'.  

Pozivamo sve školarce, roditelji i učitelji da 12. i 13. rujna posjete 'Najveći piknik za školarce' u parku Maksimir i postanu dijelom ovog originalnog piknika koji ima i humanitarnu notu - udruga Korak po Korak s Pučkog učilišta na pikniku će organizirati humanitarno skupljanje školskih torbi u akciji pod nazivom 'Torbaka za đaka'.

Neka vam početak školske godine bude pun zabave i optimizma!

Tvoja reakcija?