Riješi me! 62 pregleda 18. rujna 2016.

Donosi nesreću: U Rusiji ne zviždite, a u Italji ne hodajte unazad!

Crna mačka
Dreamstime

Spremate se na put? Odlično je vrijeme da pročitate 'turistički vodič za pranovjerne'...

Ako želite preživjeti u stranim zemljama, neće biti dovoljno da pod svaku cijenu bježite od crnih mačaka i izbjegavate približavati se ogledalu kako ga ne bi razbili. 

Praznovjerje postoji na cijelome svijetu, a neke zemlje osobito prednjače u svojim neobičnim (i pomalo bizarnim) vjerovanjima. Zato, u nastavku vam donosimo mali "tusristički vodič za pranovjerne":

Ako se nađete u Rusiji, ni pod razno ne zviždite u kući! To je siguran put do nesreće! Također, nemojte ostavljati prazne kante po ulici. Ista stvar.

Ako ste ženskog roda, u Ruandi možete zaboraviti na konzumiranje kozjeg mesa (ako ste uopće planirali...) jer vam zbog samog jednog komadića može narasti brada ili ćete postati previše tvrdoglave. Naravno, ovo pravilo ne vrijedi za muškarce

No, u Japanu slobodno razbijajte flaše. Točnije, ako slučajno razbijete flašu očekujte veliku sreću.

Na Filipinima se vjeruje da boje mogu privući munje a se odjeća crvene boje ne smije nositi tijekom nevremena.

E sad, ako u Danskoj odlučite pustiti mačku iz torbe ili joj pričati o svojim privatnim problemima, budite sigurni da će upravo mačke otkriti sve vaše tajne drugim ljudima. Kako, ne znamo, ali Danci tvrde da je to istina...

Znate li kako u Hrvatskoj često čujete izreku 'evo još samo jednu putnu...'. Na Kubi je sigurno nećete čuti! Naime, Kubanci vjeruju da, kad izgovorite bilo koju varijaciju rečenice 'ovo mi je posljedenje piće', izazivate sudbinu i prizivate smrt.

U Italiji i Portugalu se vjeruje da hodanje unazad priziva lošu sreću, a u susjednoj nam Bosni i Hercegovini se nokti ne smiju rezati utorkom.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?