Riješi me! 5334 pregleda 07. veljače 2024.

Evo recepta za zdraviju verziju čupavaca

canva

Čupavci - omiljeni klasik, ali u zdravijoj verziji? Zvuči primamljivo!

Sastojci:

  • 2 šalice brašna 850 
  • šalica kukuruznog brašna
  • 100 g badema (mljeveni)
  • 2 žlice praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 šalice suncokretovog ulja (hladno prešano, za prženje)
  • 2/3 šalice agavinog sirupa (dobra zamjena za slatki okus šećera)
  • 2 ½ šalice mlijeka (sojino ili zobeno s vanilijom)  
  • šalica vode
  • 6 žlica kakao praha
  • 2 žlice aru praha
  • 1/2 šalice agavinog sirupa
  • 2 šalice mlijeka (možete koristiti sojin ili zoben napitak s vanilijom)
  • šalica vode naranča (sok i naribana korica)
  • kokosovo brašno

Priprema:

Biskvit napravite na način da pomiješate sve suhe sastojke. Posebno pomiješajte tekuće sastojke koji se potom umiješaju u suhe sastojke te se radi tekuća smjesa koju stavite u nauljeni lim.

Pecite u velikom plitkom limu za pečenje 20 minuta na 180 stupnjeva C (dobiju se manji i tanji komadići) ili u manjem, a višem limu (veći komadi biskvita). U drugom slučaju potrebno je produljiti vrijeme pečenja dok biskvit na rubovima ne porumeni.

Za preljev pomiješajte kakao, aru prah i agavin sirup. Potrebno je postupno dodavati tekućinu i kuhati kratko dok se ne zgusne.

Dodati na kraju narančinu koru i sok.

Biskvit narezati na kocke / pravokutnike te svaki pojedini komad umočiti u preljev te potom uvaljati u kokosovo brašno.

Originalni recept možete pronaći na miss7zdrava.


 

Tvoja reakcija?