Čupavci - omiljeni klasik, ali u zdravijoj verziji? Zvuči primamljivo!
Sastojci:
- 2 šalice brašna 850
- šalica kukuruznog brašna
- 100 g badema (mljeveni)
- 2 žlice praška za pecivo
- 1/2 žličice soli
- 1/2 šalice suncokretovog ulja (hladno prešano, za prženje)
- 2/3 šalice agavinog sirupa (dobra zamjena za slatki okus šećera)
- 2 ½ šalice mlijeka (sojino ili zobeno s vanilijom)
- šalica vode
- 6 žlica kakao praha
- 2 žlice aru praha
- 1/2 šalice agavinog sirupa
- 2 šalice mlijeka (možete koristiti sojin ili zoben napitak s vanilijom)
- šalica vode naranča (sok i naribana korica)
- kokosovo brašno
Priprema:
Biskvit napravite na način da pomiješate sve suhe sastojke. Posebno pomiješajte tekuće sastojke koji se potom umiješaju u suhe sastojke te se radi tekuća smjesa koju stavite u nauljeni lim.
Pecite u velikom plitkom limu za pečenje 20 minuta na 180 stupnjeva C (dobiju se manji i tanji komadići) ili u manjem, a višem limu (veći komadi biskvita). U drugom slučaju potrebno je produljiti vrijeme pečenja dok biskvit na rubovima ne porumeni.
Za preljev pomiješajte kakao, aru prah i agavin sirup. Potrebno je postupno dodavati tekućinu i kuhati kratko dok se ne zgusne.
Dodati na kraju narančinu koru i sok.
Biskvit narezati na kocke / pravokutnike te svaki pojedini komad umočiti u preljev te potom uvaljati u kokosovo brašno.
Originalni recept možete pronaći na miss7zdrava.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.