Riješi me! 86 pregleda 21. prosinca 2016.

Igračka koju je dizajnirala 11-godišnja Zagrepčanka pojavila se u popularnoj seriji!

Uvod u anatomiju
Ikea

Karlino jednooko plišano čudovište pomoglo je bolesnoj djeci u jednoj od najpopularnijih serija današanjice

Trgovački lanac IKEA već 12 godina provodi kampanju 'Plišane igračke za obrazovanje'. Prodajom plišanih igračaka jedan se euro, donira za obrazovanje najugroženije djece, a od prošle godine igračke dizajniraju upravo djeca. U sklopu te akcije proizvedena je i igračka koju je osmislila i nacrtala 11-godišnja Zagrepčanka Karla Reljić.

U natjecanju je sudjelovalo više od deset tisuća natjecatelja iz svih krajeva svijeta, a Karlino jednooko plavo čudovište izabrano je u svega deset najboljih.

Igračka | Autor: Ikea Ikea

No, tu priča ne staje. Naime, mlada dizajnerica je nedavno dobila još jedno laskavo priznanje. Naime, tvorci jedne od trenutno najpopularnijih serija, 'Uvoda u anatomiju', angažirali su Karlino plišano jednooko čudovište na filmskom setu dječjeg odjela bolnice. Radi se o 14. epizodi posljednje, 12. sezone serije, koja bila emitirana 17. ožujka. Možemo slobodno tvrditi kako se radi o velikom uspjehu, pošto se serija emitira diljem svijeta, a svaki od nastavaka pogleda i više desetaka milijuna ljudi. 

Kako piše Poslovni.hr, važno je naglasiti kako je ovo plišano čudovište svoju misiju pomaganja ispunilo čak tri puta! Novac od njegove prodaje omogućit će zakinutoj djeci bolje uvjete školovanja, svakodnevno uveseljava i krasi domove djece i potiče ih da razvijaju svoju maštu, a stečenu filmsku slavu koristit će kao ambasador dobre volje – šireći poruke o važnosti solidarnosti i obrazovanja.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?