Riješi me! 222 pregleda 01. srpnja 2016.

Imate WhatsApp? Ova poruka bi vam mogla uništiti mobitel!

Whatsapp
Dreamstime

Nakon što otvorite opasnu poruku nećete ni primijetiti da je vaš mobitel zaraže, a opasnost vrijedi i za druge mobilne aplikacije za komuniciranje, kao i za standardne SMS poruke...

Kada su u pitanju mobiteli i mobilne aplikacije, stigao je najopasniji virus do sad! Nova vrsta virua, koji mobitel zarazi putem SMS-a ili poruka koje ste dobili putem različitih aplikacija, omogućuje kriminalcima da neometano prikupe sve vaše osobne podatke. Poput imena, prezimena, adrese ili podataka o bankovnom računu. 

Ovu vrstu hakerskih napada otkrili su stručnjaci za sigurnost kompanije FireEye koji tvrde da se virus već poput požara proširio svijetom.

Na vaš uređaj može dospjeti putem tekstualne poruke u kojoj se traži da kliknete na određeni link. Nakon što kliknete na vaš mobitel je instaliran virus, a potom počinje praćenje svih vaših radnji. 

Navodno je putem samo jedne takve poruke čak 130 tisuća ljudi u Danskoj nesvjesno skinulo virus. 

Kako biste se maksimalno osigurali preporučamo vam da ne odgovarate na poruke za koje niste sigurni od koga stižu te da ne klikate na neprovjerene linkove koje ste dobili putem poruka.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?