Riješi me! Božić na JoomBoosu! 659 pregleda 25. prosinca 2021.

Influenceri su se prisjetili najljepših sjećanja na Božić

Davor Puklavec, Sanjin Strukić/Pixsell, Pave Elez

Božić je ono doba godine uz koje mnogi vezuju najljepše uspomene pa smo upitali naše influencere koja su to njihova najljepša sjećanja na Božić

Svenky nam je rekao kako je njemu svaki Božić lijep te da si uvijek napravi da mu bude lijepo. Sretnim ga čine male stvari, pečenje kolača, pripremanje večere te druženje s obitelji i prijateljima, no jedna uspomena mu je ipak najdraža. "Kad sam s roditeljima išao na polnoćku pa smo poslije te polnoćke išli kod moje sestre na kobasice, dinstano zelje… I kada smo svi nakon druženja onako umorni pošli kući na spavanje i ujutro otvarali poklone", ispričao je Svenky. 

"Te godine se mama baš potrudila, jako lijepo je ukrasila poklone i to je izgledalo doslovno kao u filmovima", dodao je. 

TheSikrt nam je ispričao priču o jednom dugo željenom poklonu...

"Dvije godine sam želio Spužva Bob Monopoly, ali je bio jako skup i mama mi ga nikada nije mogla kupiti. Onda mi ga je Djed Božićnjak, nakon dvije godine čekanja, odlučio staviti ispod bora. Taj Monopoly imam dan danas, čuvam ga i to mi je najbolji poklon koji sam dobio u životu", ispričao je.

"Igrao sam ga već tisuću puta i to mi  je najbolje sjećanje na Božić", dodao.

I 10Ficho se prisjetio jednog vrlo dragog poklona. "Kao mali sam išao na božićnu predstavu sa svojim roditeljima u kazalište pa je nakon predstave tamo bio Djed Mraz koji nam je donio poklone. Dobio sam dobio novi Beyblade i bio sam najjači u vrtiću", rekao nam je 10Ficho. 

Stella Smajić, poznatija kao Ridzyy rekla nam je da joj je najljepše sjećanje na Božić početak školskih praznika kada bi sa svojom majkom išla u Petrinju kod bake i djeda. Već tjedan dana prije putovanja bi počela pakirati svoje kofere i to joj je, kako kaže, uvijek donosilo posebnu sreću. 

"Kada bi došao dan polaska spremila bi svoje plišano prase, dekicu i jastuk i ušuškala se na stražnje sjedalo auta. Prespavala bi dio puta, a drugi dio bi gledala kroz prozor i pričala s mamom o tome kako bi bilo lijepo kada bi imale svoju kuću. Putem me je učila o malim mjestima po Hrvatskoj i igrale bi društvene igre poput 'vidim nešto crveno'", rekla je. 

"Najveća čarolija dogodila se upravo na Božić. Probudila bi se oko 9 ili 10 sati, istrčala iz sobe u kuhinju i popela se na prozor. Otvorili bi božićne poklone koje bi nam donio Djed Mraz i nakon toga bi ručali. Baka bi napravila juhu od mlijeka s domaćim rezancima i piletinu s mlincima. Nakon toga bi odjenula skafander i izletjela u snijeg. Dida bi čistio snijeg ispred zgrade dok bi ja radila snjegovića. Nakon toga bi došla doma. Svi bi se spremili i išli bi kod obiteljskih prijatelja na večeru. Jeli bi kolače i ja bi kao i uvijek morala biti u centru pažnje sa svojim kerefekama. Vrijeme bi prošlo i došlo bi vrijeme za poći doma", ispričala nam je Stella. 

Po snijegu bi šetala s mamom, bakom i didom pod ruku. Došli bi doma i pošla bi leći. Baka bi me ušuškala i pričala priče o Baltazaru i njegovom laboratoriju. Vrlo brzo bi zaspala, al sam se uvik trudila ostati više budna da čujem ostatak priče za laku noć", dodala je. 

Svoje božićno sjećanje uz baku i dedu veže i Mirta Miler, poznatija kao Mimiermakeup.

"Najljepše sjećanje na Božić mi je bilo kad sam bila klinka i kada smo moja obitelj i ja došli kod bake i dede na ručak. Bake i dede s mamine i tatine strane su nam pokazivali svoje slike iz mladosti i govorili nam o svojim božićnim tradicijama. Sada, kada su mi baka i deda u domu, nedostaju mi takvi božićni trenutci kada smo svi bili na okupu. Sada tek vidim koliko je to lijepo sjećanje"

Najljepše sjećanje Nike Pavičić, poznatije kao xniks2x odnosi se na Badnjak, uređivanje cijele kuće te unošenje božićnog drvca u kuću. 

"To je neka tradicija u našoj kući koju oduvijek pamtim. Uvijek nakon toga mama i ja pečemo kolače, a brat i tata su vani s ekipom. Te neke sitnice su nešto što je najbitnije i ono što ja najviše pamtim od malena", ispričala nam je. 

Najljepša sjećanja uz Badnjak veže i Bruno Lukić. "Moje sjećanje odnosi se na Badnjak kada meni i mojoj obitelji tradicionalno na večeru dolaze teta i tetak, kum i sestrična. Tada igramo društvene igre, najčešće Alias i Uno i zajedno, uz božićne pjesme, čekamo Božić", rekao nam je. 

Rafaela, poznatija kao RafTheChild ispričala nam je priču o najboljem poklonu kojeg je ikada dobila. 

"Ja sam imala fazu kad sam bila najveći fan Justina Biebera ikad i svake godine za Božić bi zašao njegov parfem i mama bi mi ga kupila, kad je izašla njegova knjiga, dobila sam knjigu. 2016. godine Justin je imao koncert u Zagrebu i ja sam govorila svima da ja moram otići na to, ali svi u kući su me ignorirali i ja sam zbog toga bila užasno tužna. Kada je došao Božić i božićno doba, očekivala sam sve i svašta, ali nisam očekivala da će mi kupiti nešto što se tiče Justina jer su me svi apsolutno ignorirali", rekla je. 

Kada smo na Božić otvarali poklone, mama nam ih je svima dijelila, ali moj je bio zadnji na redu. Kada sam dobila poklon, to je bila pidžama, a kada sa 16 godina dobiješ pidžamu, svejedno ti je. Bilo mi je drago, ali nije da sam baš pala u nesvijest. S obzirom na to da je moj poklon bio posljednji, mama je rekla da nema više poklona", ispričala je Rafaela. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli rafaela (@rafthechild)

"Moram priznati da sam bila pomalo tužna jer sam dobila samo pidžamu tj. bila mi je lijepa, ali ipak mi je falilo nešto na temu Justina. Ali, onda je mama rekla da je ipak ostao još jedan poklon za mene i onda su mi dali jednu omotnicu u kojoj su napisali poruku 'naravno da nismo zaboravili na tebe', a uz poruku se nalazila karta za Justinov koncert. Također su mi isplanirali i platili put i smještaj", ispričala je. 

Naš Marco Cuccurin svoja najljepša Božićna sjećanja veže uz svoju majku koja, nažalost više nije s nama. "Zauvijek ću ju nositi u srcu i na spomen nje biti sretan i na ove blagdane. Zajedno smo uvijek pekli keksiće, pogotovo od kokosa zbog mene, tradicionalno je radila sarmu pa ću sve to sad nastaviti raditi misleći o njoj. Prvi Božić bez nje, al njen duh će biti sa mnom. Čuvajte roditelje, blagoslov su kojeg iz dana u dan treba cijeniti", poručio je Marco. 

Moramo priznati kako su nas sve ove uspomene baš raznježile. A koje su vaša najdraža sjećanja vezana uz Božić? 

 

Nikad bogatiji limited edition JoomBoos Posterbook je na svim kioscima Tiska!

 | Autor:

Tvoja reakcija?