Riješi me! 114 pregleda 26. studenoga 2016.

Još uvijek ne znate što želite biti "kad odrastete"? Evo kako izgleda posao iz snova!

posao

Jedno je sigurno, ako radite ono što volite posao će vam biti poput dječje igre...

Bliži se završetak vašeg srednjoškolskog obrazovanja? Već polako maštate o tome kako će izgledati vaš prvi posao? Ipak, još uvijek niste sigurni čime se želite baviti?

Ne brinite, u nastavku vam donosimo karakteristike koje bi vaše buduće radno mjesto trebalo imati, a koje će vam pomoći u odabiru smjera kojim će vaš profesionalni rast ići:

1. Dinamičnost

Nitko ne želi cijeli život provesti obavljajući monotone zadatke, zar ne? Štoviše, ako pitate ljude koji su razočarani svojim radnim mjesto (sadašnjim, ili prošlim) zašto ih ono više ne raduje, vjerojatno će vam odgovoriti kako im je postalo dosadno. Svakoga dana od 8 do 16 sati. Isti ured, ista stolica, isti ljudi, isti zadaci... Ako se u vama skriva pravi avanturist, ovo može zvučati poput prave životne horor priče.

Zato, birajte one poslove koji su dinamični, uzbudljivi i svakoga dana u vaš život donose nešto novo. Nije važno jesu li to novi ljudi, nova znanja ili nova mjesta. Važno je da se nešto događa!

2. Izazovi

Čak i ako niste natjecateljski tip osobe i nije vam važno biti najbolji u svemu, s vremenom ćete otkriti kako vas izazovi pokreću. Vaš osobni rast i zadovoljstvo samim sobom skriva se u tome da svakog dana legnete u krevet s mišlju: "Naučio sam nešto novo i postao sam bolja osoba". To ne znači da morate biti novi Nikola Tesla koji će svakoga dana svijetu predstaviti novi, spasonosni izum (čak ni on to nije radio!), niti da jednoga dana morate na pamet znati sve matematičke formule koje ste ikada vidjeli. Ne, stvari su puno jednostavnije...

Najgori dio školovanja su vam bile usmene prezentacije jer ste uvjereni kako niste dobar govornik, ali biste to voljeli postati? Zašto onda ne biste potražili posao koji će vam pomoći u tome? Svakodnevna komunikacija s ljudima i prilagođavanje na nove, neočekivane situacije s vremenom će vas pretvoriti u toliko dobrog govornika i prezentera da možda postanete čovjek koji svojim govorima motivira mase. Neka samo nebo bude vaša granica! Pružite si priliku da svakoga dana isprobavate nove stvari te stječete nova znanja i vještine...

3. Ljubav

Iako se ova karakteristika našla na posljednjem mjestu, ona je možda i najvažnija stavka u odabiru vašeg budućeg radnog mjesta. 

"Pronađi posao koji voliš i nećeš morati raditi niti jednog dana svog života", upravo je to jedna od najpoznatijih Konfucijevih izjava, a iako nas od vremena kada je on hodao po Zemlji dijeli više od dvije tisuće godina, ova rečenica je i dalje naša misao vodilja. Iako se mnogima ponekad čini kako je riječ o znanstvenoj fantastici te da se ljubav prema vlastitom poslu događa samo odabranima, to nije tako.

Umjesto da "zapnete" na radnom mjestu zbog kojeg ćete postati ogorčeni, čangrizavi i nesretni, razmislite o stvarima u kojima ste dobri, u kojima uživate i koje biste voljeli raditi. 

Još uvijek niste sigurni koji je vaš posao iz snova ili ste upravo pomislili kako ste dobri jedino u maratonskom brbljanju? Bez brige! Leon Žilavi je pronašao posao koji bi svatko volio raditi!

O čemu je riječ otkrijte u videu: 

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?