Riješi me! 674 pregleda 24. studenoga 2016.

Luda zabava o kojoj svi pričaju: Posjeti Escape Room!

Escape Room
Official

Domagoj Jakopović Ribafish u društvu sina i prijateljica upustio se u nezaboravnu avanturu...

Nekada smo čitali detektivske romane i stripove, gledali špijunske filmove, a onda su na red došla i računala s igricama u kojima je trebalo – štogod i razmišljati. Tako su nekako nastali i Escape rooms, realistične timske igrice u kojima ste zatvoreni u prostoriji iz koje mozganjem trebate naći izlaz. Koncept u kojem se to prebacuje u real time i life u svijetu postoji gotovo desetljeće (ima i Escapeova iz pravih podmornica i zatvora!), a od pred dvije godine to imamo i u Zagrebu.

O čemu se radi? Ekipe od dvoje do petero članova ulaze u jednu sobu (Escape room) i imaju točno sat vremena da pomoću rješavanja zadataka iz nje - izađu. Problem je u tome što ih do toga trenutka očekuje hrpa zadataka, zagonetki, problema i općenito jako puno mozganja. Šifre, skriveni papiri, tajanstvene fotografije, sve je to idealno za adrenaliziranje ljudi željnih avanture, istraživanja i otkrivanja, od 7-77 godina. Kako sam na svim Bijegovima bio sa svojim desetogodišnjim sinom, moram vam priznati da su uspomene – nezaboravne! Kad već ne voli igrati nogomet...

Prosječna ulaznica za četveročlanu ekipu je oko 400-450 kuna, a u Zagrebu se pojavljuju nove sobe gotovo svaki mjesec! Pa ako ne želite da vas prijatelji zezaju kako nikad niste bili na „Eskapiranju“, upoznajte se s aktualnom ponudom!

Escape Room | Autor: Official Official

 

Escape Roomica (Baruna Trenka 7)

„Ovo je posljedica jednog, u početku dosadnog, a na kraju history changing petka kad smo, nas tri frendice, odlučile posjetiti već postojeći zagrebački room escape. 
Već sljedeći dan smo bile u potrazi za prostorom i franšizama. Franšizu ipak nismo uzeli, ali smo angažirali jednu inozemnu tvrtku specijaliziranu za room escape igre kao pomoć u osmišljavanju zagonetki. Long story short, 95% posla smo odradile mi te nakon pola godine možemo reći “It’s alive!”.

Na temu igre smo se odlučile jer je CSI popularan u našem okruženju i svi smo sigurno barem jednom skinuli sunčane kao Horatio i rekli “Ou jea”, a s našom igrom želimo proširiti to iskustvo i omogućiti i rješavanje slučaja poput CSI-evaca. Igrati mogu svi željni nove vrste zabave i iskustva. Room escape je prava teretana za mozak jer se koristi logika, već stečeno znanje, a tražimo i malo znanja engleskog jezika, tako da je namijenjen i turistima. 

Zasad imamo samo jednu igru CSI: Zagreb, ali svakako namjeravamo proširiti svoju ponudu - kako NKOB pjevaju “Step by step”.“ Rekli su nam u najmlađoj i najnovijoj zagrebačkoj sobici - Roomionici koja se nalazi u dvorištu u ulici Baruna trenka 7. Iskustva? Najrealnije do sada, s jako puno mozganja i do sada neviđenim katancima i alatima kojima trebate doprijeti do odgonetki!

Više informacija OVDJE!

Escape Roomica | Autor: Facebook Facebook

Roomescape Zagreb by Fox in a box (Kneza Mislava 15)

Otvoren je od rujna 2014. i time su “najstariji” u Hrvatskoj. Nalaze se na dvije lokacije u ulici kneza Mislava, kao i Rijeci, Splitu i Zadru (u izgradnji).
„Imamo tri sobe: BUNKER - gdje na 60 minuta zaboravite identitet i postajete tajni agent s misijom deaktivacije nuklearne bombe, ZOMBIE LAB - gdje ste znanstvenici u potrazi za lijekom za virus koji pretvara ljude u zombije te PLJAČKU BANKE- gdje u potpunom mraku, uz pomoć lampica pljačkate dijamante iz strogo čuvane Banke, dok vas zaštitar obilazi (tu je novost koju smo unijeli i jedini koji imamo interakciju s igračima - ekipe su ludeeee :D).

Sve je podređeno igračima, sokovi, bomboni, instrukcije... U banci su nas čak dočekali i dragulji pa i pivo! Prva ljubav zaborava nema, Banka je i dalje broj jedan mome Junioru, savršen spoj profesionalizma i ljubavi unešene u posao.

Više informacija OVDJE.

Fotka | Autor: Official Official

 

Portal Escape (Amruševa 8)

„Portal Escape temelji se na room escape konceptu gdje su parovi, prijatelji ili obitelji s djecom (od 2 do 24 osobe) zarobljeni u sobi iz koje pokušavaju pobjeći rješavanjem niza povezanih zagonetki. 
 Amruševa 8  dom je trima sobama koje će izvući ono najbolje u vama! Dvorac crne kraljice temelji se na Barbari Celjskoj (“Crna kraljica”), koja je bila vlasnica dvorca Medvedgrad.

Bila je lijepa i lukava, navodno i okrutna. Vi ste njen zatvorenik i samo trebate pobjeći iz tamnice i riješiti sve trikove njenog dvorca! Druga soba ima naziv Kocke. Doktor Malaver izmislio je Kocke kao vrhunski test uma, i samo su rijetki uspjeli otkriti sve njihove trikove i skrivene zagonetke. U Tajni Don Carla tražite dokaze koji se nalaze u crvenoj knjižici… ali, gdje je ona skrivena? Uđite u ovu avanturu i osjetite se kao u krimić. 

Više informacija OVDJE.

Portal Escape | Autor: Facebook Facebook

 

Escape Room Enigmarium Zagreb (Krvavi Most 3)

Escape room Enigmarium Zagreb smjestio se na adresi Krvavi most 3, svega dvije minute hoda od Trga bana Jelačića, a otvoren je u travnju 2016. 
I lokacija i priča su stopljene sa prošlosti grada Zagreba, pa tako možete otkriti istinitu priču o prekrasnoj i nevinoj Barici Cindek, koja je sredinom 18. stoljeća proglašena vješticom. Čak je i M. J. Zagorka listajući stare sudbene spise naišla na njen slučaj, što ju je i inspiriralo za njeno najpoznatije djelo - Gričku vješticu!

Vaš je zadatak pronaći prolaz u 18. stoljeće i pokušati spasiti Baricu s lomače. Tajanstveni slučaj zagrebačke vještice je soba nove generacije, s jedinstvenim 5D iskustvom. Inovativne zagonetke, high tech gadgeti i izvrstan tijek igre držati će vas zadivljenima do posljednje minute! Osim odlične zabave, igra ima i neočekivanih iznenađenja i preokreta. Nakon igre, gamemaster će rado vas rado provesti kroz cijelu priču te otkriti stvarnu istinu o Barici.

Više informacija OVDJE.

EScape Room Engimarium | Autor: Facebook Facebook

 

Escape Room Arena (Zagrebački Velesajam Paviljon 35 Ulaz Istok III)

Ako ste ljubitelj cartinga, dobro vam je poznata lokacija na Zagrebačkom Velesajmu. No, isti vlasnici su otvorili i četiri sobe za Escape (peta u pripremi) i pozivaju vas na avanturu za čak 25 ljudi! The office of John Monroe naziv je avanture u kojoj ste smješteni u London 1892. godine, i naravno – trebate riješiti zločin.

Mind crime je igra u kojoj ste vi banda koja mora ući u mozak jednog bogataša i – opljačkati ga tako da prebacite njegov novac na svoj račun! The lab of Dr. Lev Pasted je soba u kojoj tražite tajnu formulu poznatog doktora, a u The museum robbery iz muzeja trebate ukrasti ni više ni manje, nego slavno Fabergeovo jaje! The secret agent room je igra u kojoj pak morate zaustaviti špijuna da iznese podatke iz vaše firme.

Više informacija OVDJE.

Escape Room | Autor: Official Official

 

Escape Art (Draškovićeva 53)

U Escape Artu osjećat ćete se kao doma. Sokovi, grickalice, ljubazni gamemasteri sa strpljenjem odgovaraju na sva pitanja, a onda ćete imati što i vidjeti – Robin Hood je čudo od Escapea, kako mozgom, tako i pomoću malo fizičkih aktivnosti, a bogami i preciznosti! U Drakuline odaje, još ne uđosmo, ali prvom prilikom....

„Fora je u tome da su obje sobe afmosferične, samo je Drakula još malo više spooky, pa je za sada u manjini. Obje sobe su srednjovjekovne i cilj nam je da kad ekipa uđe u sobu - da se zaista osjeća kao da je ušao u drugi svijet.

Više informacija OVDJE.

Escape Art | Autor: Facebook Facebook

 

Exit Games (Petrinjska 7)

Exitames je 100% domaći proizvod, od ideje do izvedbe. Za razliku od drugih escape roomova u cijelosti je osmišljen i realiziran u Hrvatskoj te na zabavan i edukativan način upoznaje sudionike sa zanimljivim povijesnim osobama i događajima.

 Brojne prepreke u sobama samo se naizgled čine takvima, jer se mnoštvo tragova krije u atraktivnom okruženju punom čudnih naprava, zanimljivih mehanizama te svjetala svih boja i oblika.  U avanturi Teslino naslijeđe će vam pomagati jedan od najvećih umova u povijesti, Nikola Tesla. Teslino nasljeđe je igra vrlo bogate scenografije pomiješane s posebno projektiranim i izrađenim zagonetkama kako bi što bolje dočarale svijet ovoga genijalca. 

Više informacija OVDJE.

Exit Games | Autor: Facebook Facebook

 

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?