Riješi me! 10032 pregleda 17. veljače 2024.

Najbolje i najmekše palačinke dolaze iz bakine kuhinje

canva

Donosimo vam recept za najbolju smjesu za palačinke

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 250 g brašna (pola glatkog i pola oštrog)
  • 350 ml mlijeka
  • 1 dl mineralne vode
  • malo soli
  • ribana korica pola limuna
  • 1vanilin šećer

Priprema:

U većoj posudi pjenasto umuti cijela jaja, dodaj im mlijeko, zatim opet promiješaj.

Potom uz neprestano miješanje pjenjačom sipaj brašno dok ne potrošiš zadanu mjericu.

Dodaj mineralnu vodu pa sve dobro miješaj dok ne dobiješ homogenu smjesu.

Sada dodaj limun (ribana korica nešpricanog limuna) rum po želji (svakako preporuka da stavite) zatim vanilin šećer, i sol.

Sve dobro promiješaj pa ostavi da smjesa za palacinke odstoji 10 minuta.

U međuvremenu dobro zagrij tavu za palačinke (po mogućnosti sa neprijanjajućom podlogom).

Premazati vruću tavu sa kistom i vrlo malo ulja. Pržiti oko 30 sekundi (do zlatnožute boje) jednu stranu, preokrenuti pa nastaviti pržiti drugu stranu palačinke oko 20 sekundi.

Originalni recept možete pronaći na miss7.

 

Tvoja reakcija?