Riješi me! 156 pregleda 09. lipnja 2016.

Neka bude nezaboravno: 5 savjeta za najbolje ljeto ikad

Društvo
Dreamstime

Nemaš nikakve planove za ljeto? Donosimo ti pet savjeta kako da ti ovo ljeto bude nezaboravno

Bliži se kraj školske godine, temperature rastu i ljeto je pred vratima.Zahvaljujući nekoliko tjedana bez školskih obveza, riječ je o omiljenom godišnjem dobu većine učenika. 

Još ne znaš kako ćeš ga provesti? Krajnje je vrijeme da razbiješ monotoniju, pokreneš se i isplaniraš najzabavnije ljeto do sad! 

1. Upoznaj novu ekipu
Svako ljeto ista priča. Odlaziš u isto mjesto, na istu plažu i družiš se sa istim ljudima. Vrijeme da se osvrneš oko sebe i stekneš nove prijatelje. Možda upoznaš novu simpatiju ili nekoga sa drugog kraja svijeta. Tako ćeš naučit mnogo o drugim kulturama i običajima, a možda jednoga dana i posjetiš mjesto o kojem nisi ni sanjao! 

2. Napravi nešto cool
Sigurno imaš već na pameti stvari za koje se nikada nisi osjećao dovoljno spremno. Oduvijek želiš naučiti plesati tango? Sada je pravo vrijeme za to! Pozovi simpatiju van, makar ti se čini da nemaš šanse kod nje, pogledaj akcijski film iako više voliš komedije, počni čitati knjige unatoč tome što ne voliš lektiru. Mogućnosti je puno. 

3. Provedi vrijeme u prirodi.
U vrijeme društvenih mreža zaboravili smo koliko zabavno može biti vani. Okupi društvo i odite na piknik. Napravite jednostavne sendviče, kupite sokove i ponesite društvene igre. Ako ste dobri plivači, a blizu vam je jezero ili rijeka, možete se i okupati.

4. Otkrij novi hobi
Možda ti se ne sviđaju sva jela koja ti mama kuha? Nauči sam pripremati jednostavna jela. Nikada ne znaš, možda otkriješ da uživaš u pripremanju kolača ili ispobavanju neobičnih kombinacija okusa. Voziti bicikl iznimno je zabavno. Kreni s prijateljima u avanturu i svaki tjedan otkrij novo mjesto u svom susjedstvu. 

5. Nauči novi jezik
Sigurno si jedva dočekao vrijeme bez učenja, ali učiti iz svog gušta sasvim je nešto drugo. Poznavanje svjetskih jezika otvoriti će ti mnoga vrata. Ne poznaješ nikoga tko zna Esperanto ili jezik kompjuterski igrica? Zašto ne bi ti bio prvi koji ga zna? Danas većinu toga možeš saznati na Internetu. Potrudi se!

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?