Riješi me! 131 pregleda 10. listopada 2016.

Ova imena su vam lijepa? Zbog njih bi mogli završiti u zatvoru!

Ime
Dreamstime

Neka od ovih imena zbilja graniče s ludošću...

Mnogi misle kako su imena poput Ivan, Marko, Ivana, Marija ili Luka previše "obična" pa se roditelji trude biti što originalniji pri odabiru imena svojoj djeci. No, pojedine zemlje su odlučile stati na kraj takvoj kreativnosti te su napravili popis zabranjenih imena zbog kojih je čak moguće završiti u zatvoru. 

Nutella

Jedan Francuski par je planirao svojoj kćerci dati upravo ovo ime kako bi svima pokazali koliko je slatka, ali im je sudac to zabranio objasnivši kako će djevojčica biti predmet ismijavanja tijekom cijelog života. 

Anal

Na popisu zabranjenih imena na Novom Zelandu je i ovo ime jer su pojedini roditelji imali "bistru" ideju da upravo tako nazovu svoje dijete...

@

Ne, ovo gore nije tipfeler. Kina, kao i mnoge druge zemlje, zabranjuje upotrebu simbola i brojeva u imenima. Ipak, jedan uporan par je završio na sudu jer su inzistirali da se njihovo dijete zove @, no to im na kraju nije dopušteno.

Metalica

Jedna je Šveđanka krštena pod imenom Metalica, ali je sud to poništio. 

Linda

Saudijska Arabija je 2014. godine objavila listu imena, među kojima je bila i Linda. Objašnjenje: Nije dopušteno bilo što što ima veze sa zapadnjačkom kulturom.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?