Riješi me! 40 pregleda 12. studenoga 2016.

UPS: Ova su pitanja toliko neugodna da ih se ne usudite ni googlati!

Google
Dreamstime

Tjelesne funkcije često su pravi misterij, ali i uzrok neugodnosti...

Postoje pitanja koja su vječni tabu pa ih izbjegavamo postavljati u javnosti, a odgovore pronalazimo isključivo konzultirajući se sa sveznalicom Googleom.

Kako bi vam olakšali taj neugodan posao, portal Zadovoljna.hr je umjesto vas saznao odgovore na najveće neugodnjake:

1. Zbog čega se upiškim dok trčim?

Nemogućnost zadržavanja mokraće tijekom vježbanja nije rijetkost kod djevojaka i obično ju uzrokuju dva faktora – stresna inkontinencija kad pritisak na abdomen pojača otpor na vratu mokraćnog mjehura što uzrokuje nepravilan rad sfinktera (zatvarača) koji kontrolira otjecanje mokraće. Pa, bilo kakva tjelesna aktivnost može uzrokovati popuštanje mjehura i curenje urina.

Drugi razlog može biti preopterećenost mjehura čiji su mišići zgrčeni pri punjenju, a tada bi trebali biti opušteni, što ljudima daje osjećaj 'hitnosti' zbog čega im zna pobjeći malo urina. Ipak, ako ti se ovakve situacije često događaju posavjetuj se s liječnikom opće prakse ili s urologom.

2. Kako doživjeti orgazam?

Djevojke uvijek trebaju otvoreno razgovati sa svojim partnerom o tome što joj odgovara, jer on to ne može sam znati. 

3. Zašto mi noge smrde?

Najčešći uzrok ovog problema su znojna stopala. Razne vrste bakterija daju različite vrste mirisa i to je jedan od razloga zbog kojega nemaju svi ljudi jednaki miris nogu. Nošenje najlonki može dodatno pogoršati stvari. Kako bi se riješilo ovaj problem potrebno je koristiti sredstva protiv znojenja.

4. Je li normalno imati puno voska u ušima?

Smola u ušima sama po sebi nije ništa neuobičajeno. Ipak, kako biste spriječili neugodne nakupine te smolaste tvari, nakapajte jednom tjedno po pet kapi vodikova peroksida u uho. To će umnogome pomoći da se smanji nastanak velike količine voska i pomoći u održavanju otvorenog ušnog kanala. Ipak, kod pojačanog izlučivanja ušne smole preporuča se posjetiti otorinolaringologa.

5. Zbog čega sam tako napuhana?

Najčešći uzrok ovog problema su namirnice koje u našem probavnom sustavu izazivaju stvaranje plinova što nas može dovesti i u neugodnu situaciju. Osim toga, nije rijedak slučaj da nadutost nastane i zbog prebrzog jela i prekratkog žvakanja hrane. 

6. Zašto su mi crijeva tako glasna?

Razni zvukovi koji dopiru iz abdomena mogu biti bezazleni, međutim isto tako mogu ukazivati na neke vrlo ozbiljne bolesti. Tako se glasno 'krkljanje' u crijevima može odnositi na intoleranciju na laktozu ili pak kakvu drugu namirnicu (grah, crveni luk…). No, mogući uzrok je i pretjerana konzumacija gaziranih pića.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?