Riješi me! 157 pregleda 08. siječnja 2017.

Povratak u školu: 4 načina kako doći u milost profesorima

Učenici i učiteljica
Dreamstime

Čim ste krenuli u školu čuli ste o profesorima koji ne simpatiziraju pojedine učenike i 'zagorčavaju' im školske dane. Što ako se to dogodi baš tebi?

U školi nikad nije dosadno. Otkad postoje profesori i učenici, postoje i neslaganja u školskim klupama. Nikako nije preporučljivo 'kačiti' se s profesorom, no to se događa. 

Sigurno si čuo hrpu priča o nekome koga profesor baš ima na 'piku'. Dok neki na to odmahuju glavom, drugi su uvjereni da ih profesor baš mrzi iz dna duše i zagorčava im život iz čiste pakosti.

Biti u nemilosti nekog profesora nije nimalo zavidna situacija, bilo da se radilo o mržnji na prvi pogled ili profesor stvarno ima razlog imati te na 'piku.' Besmisleno je otkrivati razloge zašto te ne voli jer to možda nikad nećeš saznati. Radije se fokusiraj na to kako mu što manje stati na žulj. Evo nekih prijedloga:

Javljaj se na satu!

Neka vidi da se trudiš ispraviti stvari. Prati pozorno što on priča i zapisuj. Nipošto nemoj pričati pod satom. To ne znači da mu se ulizuješ već ćeš jednostavno manje morati raditi kod kuće.

Ne daj mu nove povode da te ne voli!

Ne odgovaraj mu i ne ulazi u sukob s njim i pogotovo ne upadaj u nove nevolje.

Ne tračaj ga!

Dobar glas daleko se širi, a loš još tri put brže! Ne pričaj ružno o njemu jer će to u roku 'keks' doći do njega, nevažno o tome je li ono što si pričao istina ili nije.

Poštuj njegova pravila!

Ako profesor (ili profesorica)  ne tolerira kašnjenje pod satom, poštuj to. Ipak je on/ona ovdje s razlogom, a činjenica da je profesor daje mu i određen autoritet. Tih 45 minuta on određuje način na koji će se raditi i to je na tvoju žalost ili veselje tako.

Učiteljica | Autor: Dreamstime Dreamstime

Ako sve to radiš i baš ništa ne pomaže a uvjeren si da mu nisi ništa skrivio, pokušaj razgovarati sa roditeljima ili razrednicom. Ovdje moraš biti jako pažljiv, i povrh svega iskren. Nemoj izostavljati dijelove priče i davati samo onaj dio koji tebi odgovara jer ćeš tako samo pogoršati stvar. Dići ćeš frku a zapravo nećeš biti potpuno nevin u cijeloj priči i samo ćeš na sebe navući bijes profesora i roditelja.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?