Vrijeme tikvica je stiglo, a ako ih najviše volite pripremati na klasičan način ljeti - pohane - onda je ovo recept za vas. Evo kako ih pripremiti i što će vam sve pritom trebati
Sastojci:
- dvije veće tikvice
- 3 jaja
- 60 grama brašna
- 150-200 grama krušnih mrvica
- sol i papar po ukusu
- ulje za prženje
Priprema:
1. Tikvice narežite na kolutove, dobro posolite i ostavite da stoje oko sat vremena posložene na papirnate ubruse kako bi pustile višak vode.
2. Jaja umutite s malo soli i papra, a u posebne posude stavite brašno i krušne mrvice.
3. Umačite kolutove tikvica redom u brašno, jaja pa krušne mrvice i pržite u dobro zagrijanom ulju po minutu-dvije sa svake strane, na srednje jakoj vatri.
4. Kad se ispeku, tikvice posložite na papirnati ubrus da se upije višak masnoće i uživajte u ukusnom ručku, snacku ili laganoj večeri! Možete uz to poslužiti i umak po žalji - od jogurta, majoneze, sira, ajvara, ketchupa... Što vam god više paše!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.