Riješi me! 3119 pregleda 25. lipnja 2024.

Pripremite hrskave pohane tikvice i uživajte!

canva

Vrijeme tikvica je stiglo, a ako ih najviše volite pripremati na klasičan način ljeti - pohane - onda je ovo recept za vas. Evo kako ih pripremiti i što će vam sve pritom trebati

Sastojci:

  • dvije veće tikvice
  • 3 jaja
  • 60 grama brašna
  • 150-200 grama krušnih mrvica
  • sol i papar po ukusu
  • ulje za prženje

 | Autor: canva canva

Priprema:

1. Tikvice narežite na kolutove, dobro posolite i ostavite da stoje oko sat vremena posložene na papirnate ubruse kako bi pustile višak vode. 

2. Jaja umutite s malo soli i papra, a u posebne posude stavite brašno i krušne mrvice.

3. Umačite kolutove tikvica redom u brašno, jaja pa krušne mrvice i pržite u dobro zagrijanom ulju po minutu-dvije sa svake strane, na srednje jakoj vatri.

4. Kad se ispeku, tikvice posložite na papirnati ubrus da se upije višak masnoće i uživajte u ukusnom ručku, snacku ili laganoj večeri! Možete uz to poslužiti i umak po žalji - od jogurta, majoneze, sira, ajvara, ketchupa... Što vam god više paše!

Tvoja reakcija?