Riješi me! 1519 pregleda 27. lipnja 2023.

Samo 2 minute su vam potrebne za ovaj 'sladoled'!

Canva

Ovaj slasni (veganski) sladoled mnogima je omiljeni, jer osim dobroga okusa i zdravih namirnica, priprema mu ne zahtijeva previše vremena

Sastojci:

  • 4 smrznute banane
  • 2 suhe datulje
  • Žlica maca praha (nije obavezno)
  • Žličica ekstrakta vanilije
  • Žličica bademovog maslaca
  • 60 ml bademovog mlijeka
  • 2 žlice kakaa
  • 2 žlice javorovog sirupa

 | Autor: Canva Canva

Priprema:

Prvo, napravi svoj kakao umak - dobro izmiješaj kakao prah i javorov sirup i ostavi sa strane.

Sve ostale sastojke pomiješaj u blenderu. Blendaj oko 20 sekundi. Zatim ga zaustavi i sakupi sastojke koji se nalaze uz rub te ga ponovno uključi. Ponovi postupak dok ne dobiješ glatku i kremastu smjesu.

Ako želiš, dobivenu smjesu stavi nakratko u zamrzivač kako bi bila nešto čvršća. Jednom gotovu, smjesu nice creama prelij umakom od kakaa i dodaj malo bademovog maslaca za ukras.

Po želji dodatno ukrasi kokosovim pahuljicama, bobičastim voćem ili nekom drugom namirnicom.

Uživaj!

Originalni recept možete pročitati na miss7gastro.

 

 

 

Tvoja reakcija?

RECEPT

Ovo je jedini recept za sarmu koji vam ove godine treba!

1 komentar/a

dancy1973

Nikad se meso ne dinsta! Niti za sarmu, niti za papriku. Ja sam počela raditi lažnu sarmu, jer moji bacaju listove zelja tj kupusa i pravim ju s Fantom za sarmu. Uzmem veliki široki lonac, na dno poslažem rezano kiselo zelje, pa meso začinjeno Fantom i rižom, opet zelje, između nešto suho. U većoj plastičnoj posudi izmiješam 4-5 žlica oštrog brašna, 2 l vode, pasiranu rajčicu, ulijem u lonac, poklopim I u pećnicu 90 minuta na 200-°