Riješi me! 585 pregleda 27. lipnja 2016.

Sanjaš da se ljubiš? Otkrij što to znači!

Spavanje
Dreamstime

Svaki čovjek tijekom samo jedne noći sanja između četiri i šest različitih snova, ali većina njih ostane zauvijek zaboravljena...

Snovi su već dugo tema istraživanja brojnih stručnjaka. Svima su nam fascinantni i intrigantni, a mnogi vjeruju da svaki san ima dublje značenje.

Na pitanje zašto sanjamo, još nitko nema pravi odgovor, ali unatoč tome što ne znamo mnogo o svijetu snova, ono što je sigurno je da svaki čovjek tijekom noći sanja između četiri i šest različitih snova. Međutim, rijetki su oni koje zapamtimo. 

Ako se probudimo usred sna, zapamtit ćemo ga, no ako nastavimo spavati i probudimo se tek kad san završi, zauvijek ćemo ga zaboraviti. 

Spavanje u pretoploj ili prehladnoj prostoriji može uzrokovati veći broj snova nego što je uobičajeno.

Ipak, postoje snovi koji su zajednički većini ljudi i koji spadaju u skupinu onih koje najčešće sanjamo. Svi su oni povezani s našom podsvješću i skrivenim strahovima ili nadanjima. 

U nastavku ti donosimo listu najčešćih snova i njihova značenja.

LETENJE

Letenje | Autor: Dreamstime Dreamstime

Snovi o letenju pripadaju u kategoriju lucidnih snova. Drugim riječima, svjesni ste da sanjate. Takvi se snovi najčešće dugo pamte i opisuju se kao inspirativna iskustva koja ti donose određeno olakšanje. Ako ti se tijekom sna pruža prekrasan pogled na krajolik i letiš s lakoćom, to je znak da i u javi imaš situaciju pod kontrolom. Povremeno ovakvi snovi nemaju dobar završetak, tijekom leta nailaziš na prepreke ili je prisutan strah od slijetanja. U tom te slučaju snovi upozoravaju na preopterećenost frustracijama i problemima u stvarnom životu. Analizirajte svoje ciljeve i ne bojte se ostvariti ih.

POLJUBAC

Tumačenje poljupca u snu ovisi o kontekstu u kojem ga sanjaš. Strastveni poljubac s nekim te i u zbilji privlači predstavlja sreću, ljubav, mir, povezanost, naklonost i zadovoljstvo. Ako poljubac u snu u vama nije izazvao nikakve emocije, može označavati lažno prijateljstvo ili razočaranje u ljubavi. Francuski poljubac s neznancem nagovještava upoznavanje novih, zanimljivih osoba s kojima ćeš vrlo brzo razviti prijateljski odnos. Ako u snu iščekuješ poljubac koji se na kraju ne dogodi, on se tumači kao nedostatak samopouzdanja u stvarnom životu.

PUTOVANJE

Ako sanjaš da se pripremaš za put, taj san simbolizira napredak, dobit i porast samopouzdanja. Krenuti pješice na put znači da te očekuje uspjeh u ljubavi, školi i mnogim drugim područjima. Sanjati da tebi drage osobe odlaze na putovanje označava pozitivne životne promjene, a ako sanjaš da putuješ kroz vrijeme, to je znak da tragaš za novim avanturama. Također, može simbolizirati i tvoj pokušaj bijega od problema koji te opterećuju.

PLES

Ples | Autor: Dreamstime Dreamstime

Sanjati kako plešeš označava sreću koju osjećaš u stvarnosti, a "prelijeva" se i u tvoje snove. Ako u snu vidiš nekoga drugog kako pleše, to je također dobar znak. Pred tobom su dani ispunjeni srećom. Sanjati da plešeš istodobno s više ljudi, može značiti da se svim silama trudiš uklopiti u novo društvo ili sredinu. Skladan ples označava tvoje uspješno vladanje životom. 

IGRANJE

Sanjati igru je dobro jer upućuje na sretne trenutke koji se nalaze pred tobom. Upućuje na veselo druženje s tebi dragim ljudima i što je igra u snu opuštenija, to te veća sreća očekuje. Osim toga, simbolizira ljubavnu sreću.

MAČKA

Mačke u snovima povezuju se s tvojom nježnom stranom, ženstvenošću, ali i kreativnošću. Iako su to sve pozitivne stvari, mačke najčešće nisu dobar znak. Bijela mačka simbolizira probleme s kojima ćeš se uskoro trebati suočiti, a crna mačka te upozorava da ne vjeruješ dovoljno u svoje sposobnosti i intuiciju. Ako se mačka u snu želi maziti s toboom, pripazi jer te netko iskorištava!

RIJEKA

Sanjati mirnu i bistru rijeku znači da se možeš opustiti jer tvoj život "teče" pravim tokom. Sad je pravo vrijeme da odrediš svoje ciljeve i potrudiš se ostvariiti ih. Ako si pokušavala prijeći ili preskočiti rijeku, onda te to upozorava da se trebaš malo više potruditi kako bi ostvarila svoje ciljeve koje s postavila.

PAD NA ISPITU

Ovaj san nema veze sa školom i stvarim ispitima te se javlja tijekom cijelog života. Najčešće u trenucima kad ti predstoji bitan događaj u životu. Sanjati pad na ispitu znači da se ne osjećaš spremno za izazove koji se nalaze pred tobom ili imaš osjećaj da se nalaziš 'pod povećalom' te kao da netko promatra svaki tvoj korak.

MOST

Most | Autor: Dreamstime Dreamstime

Prelaženje preko mosta u snu tumači se kao donošenje neke bitne odluke, a simbolizira pozitivne promjene koje će ti se dogoditi u životu. Lako ćeš prijeko preko prepreke koje ti se nađu na putu. Ako sanjaš srušen ili star most, trebala bi preispitati svoje odluke i usporiti jer trenutačno nije dobro vrijeme za promjene. Pričekaj s njima!

ZMIJA

Snovi o zmijama najčešće su jako neugodna iskustva, osobito ako ih ni u stvarnosti ne voliš. Ako sanjaš zmiju koja ti se brzo približava ili te napada, to znači da ćeš se u stvarnosti uskoro suočiti s teškim zadatkom. Ako u snu preskočiš zmiju, u stvarnosti ćeš, uz malo truda, uspješnp svladati prepreke koje se nađu pred tobom.

POKVAREN MOBITEL

Ako sanjaš pokvaren ili isključen mobitel, to znači da se u stvarnosti bojiš suočiti s određenim osobama s kojima nisi u dobrim odnosima. S druge strane, možda očekuješ važnu vijest za koju strahuješ da neće na vrijeme stići do tebe. Osim toga, pokvaren mobitel može simbolizira osjećaj samoće.

KAŠNJENJE

Kašnjenje u školu, na autobus ili bilo kakav važan događaj simbolizira frustriranost i bespomoćnost. Također se javlja u trenucima kad se nalaziš pred važnom životnom odlukom, izborom nove škole ili bilo kakvim drugim izazovom. Označava tvoj strah od gubitka povjerenja drugih ljudi, ali i vlastiti gubitak samopouzdanja. Nisi sigurna u svoj uspjeh i bojiš se osude okoline. Ako se u snu ne možeš pomaknuti i zato ti pobjegne prijevoz, vjerojatno se u stvarnom životu ne možeš odlučiti za pravi izbor i imaš osjećaj da si "zapela" u mjestu. Napravi planove za budućnost jer ćeš tako vratiti vjeru u sebe.

GOLOTINJA

Biti gol ili samo u donjem rublju u snu znači da strahuješ od prevelike izloženosti drugim ljudima. Ne želiš s drugima dijeliti privatne stvari i detalje o sebi te osjećaš njihov pritisak. Ne vjeruješ im i misliš da bi takve podatke mogli iskoristiti protiv tebe. 

Tvoja reakcija?