Riješi me! 36 pregleda 28. listopada 2016.

Stalno ih dirate: Ne želite znati koliko su prljavi predmeti u vašem domu!

ključ
Dreamstime

Trudite se redovito prati ruke? Odlično, ali ljudi oko vas to možda baš i ne čine toliko često...

Želite da budemo potpuno iskreni? Istina je da je redovito pranje ruku osnova higijene, ali vaše ruke su svejedno prljave. I to stalnO!

Štoviše, u vašem se domu skrivaju predmeti na kojima su se udobno smjestile neke od najopasnijih bakterija, a vi ih svakodnevno dirate i dopuštate im da se nezaustavljivo šire.

1. Ključevi 

Oni su uvijek s vama i bez imalo razmišljanja ih odlažete gdje god stignete. Upravo su zato ključevi jedan od najprljavijih predmeta u domovima. Sada se prisjetite, koliko ste ih puta odložili u blizini hrane ili ste ih držali u rukama, a potom bez ustručavanja u ruke uzeli senvdič i slasno ga zagrizli? Naravno, niste oprali ruke...

2. Mobitel 

Da, da... Vaš miljenik je neokrunjeni kralj prljavštine. On je raj za bakterije i uvjerljivo jedna od najopasnijih stvari za vaše zdravlje...

3. Krpa za suđe 

Samo jednim korištenjem na tkanini se zadržavaju brojne bakterije prenesene hranom, piše Zadovoljna.hr. Vlažna površina krpe ubrzava njihovo množenje zbog čega može postati pravo leglo zaraze. Puno bolje rješenje su jednokratni papirnati ručnici. 

4. Zvono / kvaka na vratima / prekidač za svjetlo

Možete vi prati ruke koliko god želite, ali iza vas iste te površine mogu dirati i najveći prljavci kojima su osnove higijene i dalje potpune nepoznanice. Mjesta koja ne možete kontrolirati sasvim sigurno su zvono i prekidač za svjetlo jer upravo njih svakodnevno dodiruju i oni poznati, ali i oni manje poznati. 

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?