Riješi me! 21 pregleda 23. rujna 2016.

Tjedno potrošimo čak 5 sati na selfije!

Demi je poznata po svojim Insta selfeijima
Olivia Rodrigo Instagram

Mladi između 16 i 25 godina potroše i do 5 sati tjedno na pripremanje za fotkanje, fotkanje i uređivanje selfija...

Poziranje samo s lijeve strane da ti se ne vidi prištić? Valencia filter ili X-Pro? Hmm, a možda ipak tamnije sjajilo? Napraviti dobar selfie postala je vještina.

Severina je na svom Instagram selfieju napisala da iza svakog uspješnog selfieja stoji 28 neuspješnih, a mi se s time slažemo. Mukotrpan je to posao za koji treba vremena ;)

Zato ni ne čudi rezultat istraživanja koje je provela tvrtka FeelUnique. Prema njoj mladi između 16 i 25 godina provedu 5 sati tjedno pripremajući se za savršen selfie! To je bome dosta vremena na fotografiranje, zar ne?

U istraživanju piše da dnevno okinemo tri fotke dnevno, a za svaku nam treba i do 16 minuta! Kad napravite izračun, to vam dođe do sat vremena na dan, a gdje je još vikend kad se rade najbolje fotke? 

Najviše vremena potrošimo na "hvatanje" pravog osvjetljenja, kuta kamere, šminku, frizuru... Osim toga, postoji li bolji način izbjegavanja učenja i durgih obaveza od uređivanja fotki i postanja ih na društvene mreže?

No, osim oduzimanja puno vremena, fotkanje ima i još svojih loših strana. Stručnjaci navode kako jedna od pet osoba stavlja provokativne selfieje kako bi učinila bivše ljubavi ljubomornima :( 

Ono što je nas šokiralo je činjenica da čak 27% djevojaka briše svoje selfieje ako unutar par minuta ne dobiju puno lajkova. Cure, lijepe ste i bez lajkova!

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?