Riješi me! 135 pregleda 24. ožujka 2016.

Transformersi čuvaju Zagreb!

Transformersi
Pixsell
Transformersi čuvaju Zagreb! Transformersi čuvaju Zagreb! Transformersi čuvaju Zagreb! Transformersi čuvaju Zagreb! Transformersi čuvaju Zagreb! Transformersi čuvaju Zagreb! Transformersi čuvaju Zagreb! Transformersi čuvaju Zagreb! Transformersi čuvaju Zagreb! Transformersi čuvaju Zagreb! Transformersi čuvaju Zagreb! Transformersi čuvaju Zagreb!

Neuništivi filmski junaci napokon su stigli i u glavni grad Hrvatske

Nakon Osijeka i Zadra, transformersi su napokon stigli i u Zagreb! 

Riječ je o divovskim skulpturama popularnih likova iz istoimenog serijala filmova, a tvorac ove nevjerojatne izložbe pod nazivom 'Transformersi čuvaju Zagreb' je mladi umjetnik Danilo Baletić (23) iz Crne Gore.

Transformersi | Autor: Pixsell Pixsell

Baletić ih naziva čuvarima okoliša, a cilj izložbe je ekološki osvijestiti građane.

Transformersi | Autor: Pixsell Pixsell

Njegov projekt je započeo u Podgorici, a sa svojim limenim ljubimcima Danilo je posjetio brojne gradove u regiji. Svaki od sedam izloženih primjeraka napravio je ručno od auto otpada i da ih završi trebale su mu dvije i pol godine. Ogromne instalacije teške su gotovo dvije tone pa ne čudi što zapanjuju i oduševljavaju svojom uvjerljivom veličinom.

Svi zainteresirani obožavatelji 'Transformersa' izložbu mogu pogledati u idućih mjesec dana na Trgu Franje Tuđmana, a do tad zavirite u našu galeriju i otkrijte fantastične filmske likove koji od sad čuvaju Zagreb.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?