Riješi me! 40 pregleda 21. studenoga 2016.

Želite zarađivati više od muškaraca? Ovo je posao koji morate raditi!

model i fotograf
Dreamstime

Postoji samo jedno zanimanje u kojem možete zaraditi čak 75 posto više nego bilo koja muška osoba...

Nije tajna da žene i dalje, nažalost, često zarađuju puno manje od muškaraca iako rade isti posao. No, imamo dobre vijesti! Naime, postoji jedno  zanimanje u kojem žene zarađuju čak 75 posto više nego muškarci koji se bave istim tim poslom. 

Možete li pogoditi o čemu je riječ?

Naravno, riječ je o manekenstvu. Ako je vjerovati agentima za top modele koji su na Tjednu mode u Londonu prezentirali podatke prema kojima je ovo najisplativije zanimanje za žene, ako se uspoređuju oba spola. 

“Mislim da je to jedina profesija u kojoj su muškarci manje plaćeni nego žene. To nije fer prema njima i ne mislim da je ovo način osnaživanja žena”, rekla je Elisabeth Rose, agentica muških manekena u agenciji Premier. Kako je ona istaknula, poznata manekenka će za pojavljivanje u nekoj emisiji dobiti nevjerojatnih 40.000 dolara (oko 280 tisuća kuna), dok će muškarac dobiti otprilike četiri puta manje... 

U tome u korist ide i podatak da je najplaćenija manekenka, Giselle Bundchen, samo prošle godine na svoj račun spremila čak 44 miliona dolara, dok je najplaćeniji maneken Sean O'Pry u istom razdoblju zaradio tek milijun i pol, piše Index.hr.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?