Riješi me! 301 pregleda 06. prosinca 2016.

Znate li da možete produljiti veliki odmor u svojoj školi? Evo i kako...

škola
Dreamstime

Jedan učenik iz Slunja produžio je trajanje odmora u svojoj školi i tako podignuo na noge školarce iz cijele Hrvatske...

Jedan učenik Srednje škole Slunj, po imenu Leon, uspio se izboriti za dulji veliki odmor u svojoj školi. Čini vam se kao neostvariva bajka? Varate se...

Naime, kako piše Srednja.hr, kada je zvono zazvonilo, 264 učenika te škole pohrlilo je u obližnju trgovinicu, a zbog velikih gužvi na blagajni bi stajali i po 15 minuta, dakle čitav veliki odmor. Tako bi učenici često ostajali gladni. Potaknut time, Leon je svima ispunio želju.

Od objave članka Leonu su se javili brojni učenici koji također žele produžiti veliki odmor, pa smo odlučili objasniti vam postupak.

Prema domaćoj praksi odmor između dva nastavna sata traje 5 minuta, a nakon 3. sata slijedi popularno nazvani "veliki odmor" koji traje 15 (ili 20 minuta). Pitate se kako je moguće produljiti ga?

Naime, predsjednik vijeća učenika najprije bi trebao provesti anketu među učenicima s jedim jednostavnim pitanjem: Jeste li za ili protiv produljenja velikog odmora s 15 na 20 minuta? Ipak, računajte na to da bi produljenje odmora produljilo i ukupno trajanje nastave za 5 u prvoj i 10 minuta u drugoj smjeni što bi moglo utjecati i na mogućnost prijevoza učenika od škole do doma. Što je, naravno, najveći problem onim učenicima koji putuju.

Ako je vaša anketa ipak pokazala kako je većina učenika za produljenje velikog odmora, potrebno je napisati zamolbu koju ćete uputiti ravnatelju i predstavniku nastavničkog vijeća.
U njoj je potrebno obrazložiti svoj prijedlog kao i potvrditi kako ne postoji prepreka zbog učenika koji putuju. Osim toga, potrebno je priložiti i rezultate ankete koji dokazuju vaše tvrdnje.

Naravno, čak i nakon što poduzmete sve ove poteze, posljednju (i odlučujuću) riječ imat će nastavnici i roditeljsko vijeće. 

Detaljno uputstvo kako treba izgledati vaša zamolba možete pronaći na portalu Srednja.hr. Planirate provesti anketu u vašoj školi? Jedino što nam preostaje je poželjeti vam sreću...

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?